1

Tentoonstelling Dag van de Architectuur




Tentoonstelling Dag van de Architectuur

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van maandag 30 mei t/m zaterdag 4 juni 2016 zijn er maquettes in het Atrium Den Haag te zien van projecten uit het Wijnhavenkwartier in Den Haag.

MAQUETTES
Voor het Wijnhavenkwartier zijn heel veel plannen gemaakt die nooit zijn uitgevoerd. Deze twee maquettes die in het Atrium Den Haag te zien zijn, laten plannen zien voor het Wijnhavenkwartier die niet werden gebouwd. Zo had Den Haag er ook uit kunnen zien.

DAG VAN DE ARCHITECTUUR
Op de Dag van de Architectuur op 4 juni 2016 zijn er rondleidingen door de nieuwe gebouwen die wel gebouwd zijn: Het nieuwe ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het Wijnhavenkwartier, de transformatie van het voormalige ministerie van BZK tot appartementen, winkels en een nieuwe vestiging van de Faculteit Governance and Global Affairs van de Universiteit Leiden en het Stadhuis.

WEDEROPBOUWPLAN BEZUIDENHOUT C
Na het vergissingsbombardement op het Bezuidenhout in 1945 zijn er veel plannen gemaakt voor de wederopbouw van de wijk. Ook het naastgelegen gebied rondom het Centraal Station en de Wijnahaven werd rond 1960 bij de plannen betrokken. In die tijd lag de focus op de bereikbaarheid van Den Haag met de auto. Er werden veel woningen afgebroken voor de aanleg van de Utrechtse Baan, het Schenkviaduct en het Prins Bernardviaduct.

PLAN WIJNHAVENKWARTIER DOOR RICHARD MEIER
De Amerikaanse architect Richard Meier, die ook het stadhuis ontwierp, maakte rond 2001 een studie voor het programma van de stedelijke herontwikkeling van het Wijnhavenkwartier. Hij stelde een veld voor met acht hoge torens van tussen de 90 en 130 meter hoog. In twee van deze torens zouden de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie komen. In het plan was ook ruimte voor 400 woningen en publieksvoorzieningen met eventueel een concertzaal en danstheater.

Meer informatie over de tentoonstelling en over Dag van de Architectuur NL op zaterdag 4 juni is te vinden op www.dvda-denhaag.nl.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Tentoonstelling Dag van de Architectuur
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.