1

Wereldreligies in één avond


-advertentiepositie-



Wereldreligies in één avond

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Je zou het haast vergeten in een seculiere samenleving, maar ruim 84% van de wereldbevolking is religieus. Naar verwachting zal dit percentage oplopen tot 87% in 2050. Ook wijst onderzoek uit dat 74% van de bevolking in Afrika religieuze leiders het meest van alle leiders vertrouwt.
Tijd om ons te verdiepen in de zieleroerselen van de rest van de planeet - wat onze eigen overtuigingen ook zijn. Wie het nieuws volgt, kan al snel de indruk krijgen dat religie vooral een bron van geweld en uitsluiting is. Maar wie wat verder kijkt, zal ook op de positieve potentie van religie stuiten, met name op de kracht van compassie en weerbaarheid.
Deze avond is gewijd aan de oudste en invloedrijkste wereldreligies: hindoeïsme, boeddhisme, taoïsme, jodendom, christendom en islam. Wat beweren deze stromingen en wat maakte ze in de geschiedenis zo invloedrijk? Wat is hun kijk op het goddelijke, de mens, geluk, het hemelse en het aardse? Tegelijk zullen we de religies met elkaar vergelijken.
Na één avond ziet de veelkleurige spiritualiteit van deze wereld er een stuk vertrouwder uit.
www.evertjanouweneel.nl

DE WERELD IN ZES AVONDEN
In zes avondseminars legt cultuurfilosoof Evert Jan Ouweneel de wereld voor u uit. Wat dragen wij aan wereldgeschiedenis met ons mee? Hoe heeft 5000 jaar spiritualiteit ons gevormd? Hoe bepaalde ons denken de wereld en de wereld ons denken? En wat zijn de grote wereldtrends van dit moment?
Evert Jan Ouweneel heeft jarenlange ervaring in het beschrijven van grote maatschappelijke ontwikkelingen. Als cultuurfilosoof gaat zijn interesse met name uit naar de ‘logica’ achter gebeurtenissen en naar de grote verbanden die maken dat u door de bomen het bos weer ziet.

Laat u in vijf avonden bijpraten over heden, verleden en toekomst van onze wereld:
• De Wereldgeschiedenis in één avond - 2 november 2016 & 7 juni 2017
• Wereldreligies in één avond - 14 december 2016
• Werelddenken in één avond - 8 februari 2017
• Wereldmachten in één avond - 15 maart 2017
• China in één avond - 19 april 217
• Wereldtrends in één avond - 17 mei 2017
Losse kaarten: €29,50
Serie-abonnement: €140,-

 Bezoek figi.nl

Wereldreligies in één avond
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.