1

MMN minicursus: De natuurwaarden van de Zanderij




MMN minicursus: De natuurwaarden van de Zanderij

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Maarn Maarsbergen organiseert in samenwerking met Maarnwijzer natuur minicursus: de natuurwaarden van de Zanderij in Maarn.De heer Markus Feijen, ecoloog van Stichting het Utrechts Landschap, neemt de deelnemers mee in de boeiende wetenswaardigheden van dit mooie gebied van Maarn.
De Zanderij Maarn is een gebied met een bijzondere geschiedenis, maar ook een hoge natuurwaarde. In 2014 en 2015 heeft er onderzoek plaatsgevonden naar de flora en fauna van het terrein. Het gebied blijkt erg rijk te zijn aan bijzondere planten en dieren. Bijvoorbeeld zomersneeuw, wilgenhommel, rond wintergroen en kanaaljuffer.
Tijdens de minicursus wordt ingegaan op de soortenrijkdom van de Zanderij. Welke soorten komen voor en waarom komen deze soorten voor? De begrippen groeiplaats, abiotische omstandigheden en successie worden besproken aan de hand van een aantal in de Zanderij voorkomende soorten. Ook de interactie tussen planten en dieren komt aan bod. We eindigen met wat de invloed van beheer is op de soortenrijkdom van het gebied. Tijdens de excursie zullen bovenstaande zaken in het veld bekeken worden.

Aanmelden verplicht: www.maarnwijzer.nl

 Bezoek www.maarnwijzer.nl

MMN minicursus: De natuurwaarden van de Zanderij
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.