Zwolle in de jaren '70 en '80


-advertentiepositie-



Zwolle in de jaren '70 en '80

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Beleef de jaren ’70 en ’80 opnieuw in Stedelijk Museum Zwolle! Bezoek de tentoonstelling met veel historische foto’s en film, muziek, kleding, oude platenhoezen, Zwolse bands, Herman Brood, muziekapparatuur en de eerste thuiscomputer.
Speciaal voor de gelegenheid is het museum voorzien van een heuse zitkuil, een tienerslaapkamer en een eetkamer. Uiteraard allen voorzien van het typische jaren ‘70 behang en de bekende kleurencombinatie bruin-oranje-paars. Ook de museumwinkel en het café hebben een passende make-over gekregen.

Deel uw eigen herinnering
Tijdens de expositie wordt u van harte uitgenodigd om uw eigen foto’s en filmmateriaal te delen via social media. Ook is er in het museum een wand geplaatst, waarop u uw eigen foto uit de jaren ’70 en ‘80 kunt toevoegen.

Teun van der Veen
In het Drostenhuis – het oudste gedeelte van het Stedelijk museum – wordt het belangrijkste werk getoond van de Zwolse kunstenaar Teun van der Veen (1902-1992). Deze schilder, tekenaar en ontwerper werd met name in de jaren ’70 en ’80 in de hele regio bekend door zijn getekende reportages van dorpen en steden. Hij groeide uiteindelijk uit tot een veelzijdig en artistieke ambachtsman, schilder, illustrator en kunstleraar.

 Bezoek www.stedelijkmuseumzwolle.nl

Zwolle in de jaren '70 en '80
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.