1

Micro Miniaturen


-advertentiepositie-



Micro Miniaturen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Al 50 jaar maakt Mykola Syadristy (Oekraïne, 1937) fascinerende microminiaturen. Zijn kunstwerken staan vermeld in het Guinness Book of World Records en kregen maar liefst een 5 sterren waardering van Tripadvisor.

De microminiaturen van Syadristy zijn de kleinste kunstwerken ter wereld. Ze zijn te zien in vaste tentoonstellingen in Kiev en Moskou en reisden in de afgelopen jaren de hele wereld over. Na o.a. Osaka, Sydney, Stockholm, Buenos Aires, Singapore en New Orleans is zijn werk nu voor het eerst in Nederland te bezichtigen!

Zo maakt Mykola Syadristy met gouddraad dat 400 keer dunner is dan menselijk haar in het oog van een naald een complete kamelen caravaan. En op de snuit van een mug een meisje met paraplu. De microminiaturen zijn opgesteld in speciale vitrines met een sterk vergrotende loep. Hiermee kunnen de werken goed worden bekeken en wordt de ongelooflijke, ragfijne detaillering zichtbaar. Deze unieke tentoonstelling in het Stedelijk Museum met 15 microminiaturen staat borg voor een heel bijzondere ervaring.

 Bezoek www.stedelijkmuseumzwolle.nl

Micro Miniaturen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.