1

Panama opent zijn deuren voor de wereld




Panama opent zijn deuren voor de wereld

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De ambassade van Panama in Nederland presenteert met trots de fototentoonstelling Panama opent zijn deuren voor de wereld die van dinsdag 28 juni t/m 2 juli tot 14:00 uur te zien is in het Atrium Den Haag.

De beelden nemen u mee op een reis langs de bouw van de uitbreiding van het Panamakanaal. Dit zijn de grootste werkzaamheden aan het kanaal sinds de oorspronkelijke aanleg. Het project omvat het creëren van een nieuwe vaargeul in het kanaal, door de bouw van nieuwe sluizen. Hiermee wordt de capaciteit van de waterweg verdubbeld. De bestaande sluizen maken de doorgang mogelijk van vaartuigen met een capaciteit tot 5000 TEU's.

Na de uitbreiding kunnen neo-Panamax-schepen het kanaal doorvaren, met ladingen tot 13.000/14.000 TEU's. De uitbreiding zal de capaciteit van het kanaal verdubbelen en heeft daarmee een directe invloed op de schaalvoordelen en internationale maritieme handel.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:
• Nieuwe sluizen (de derde reeks in totaal)
• De toegangsweg van de Stille Oceaan
• Verbetering van vaarwegen (baggerwerken)
• Verbetering van de watertoevoer

De uitbreiding van het Panamakanaal is gebaseerd op zes jaar onderzoek, waaronder meer dan 100 onderzoeken naar de economische haalbaarheid, marktvraag, milieueffecten en andere technische aspecten. De werkzaamheden voor de uitbreiding van het Panamakanaal begonnen in september 2007, en de totale kostprijs bedraagt 5,2 miljard Amerikaans dollars.

Meer informatie is te vinden op https://micanaldepanama.com en op https://canalampliado.com/en.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Panama opent zijn deuren voor de wereld
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.