1

Tentoonstelling Zhou Changxin’s Art




Tentoonstelling Zhou Changxin’s Art

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 4 t/m 22 juli 2016 zijn kunstwerken van de Chinese kunstenaar Zhou Changxin in het Atrium Den Haag te zien.

Zhou Changxin is een zeer bekende hedendaagse Chinese kunstenaar die van olieverfschilderijen tot aan kleurrijke porseleinschilderingen maakt. In deze tentoonstelling worden veel van zijn werken met heldere en intense kleuren getoond.

Zhou Changxin is een befaamde hedendaagse kunstenaar (1973) uit China, geboren in Zhanjiang, een stad in de zuidelijke provincie Guangdong. Hij maakte lange tijd olieverfschilderijen, en hij slaagde erin om de Chinese en Westerse stijlen succesvol met elkaar te combineren. Als schilder van het kleurrijke olieverfschilderij “zhong cai” en initiatiefnemer van het weelderig gekleurde porseleinschilderwerk “hou cai ci”, onderscheidt hij zich ten opzichte van zijn Chinese collega’s.

Volgens professor Du Dakai van de beroemde Tsinghua Universiteit in Beijing “bevat Zhou Changxins porseleinschilderij vanuit een abstract oogpunt heel wat magische details. Het resultaat van het ovenproces is vaak onvoorspelbaar. Het is een uniek proces waarvan enkel de hemel de uitkomst kan beslissen. Wat hij gedaan heeft is de start van een gloednieuwe trend, wat dan ook fantastisch is.”

Als mecenas en oprichter van de “Changxin International Art Scholarship” die bedoeld is voor de beste pas afgestudeerde kunststudenten, is Zhou Changxin erg actief bij de culturele uitwisselingen tussen China en andere landen. Zijn werken werden tentoongesteld in Frankrijk, Duitsland, Italië en onlangs in Brussel bij de tentoonstelling Dynamic Life – Rainbow Colors.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Tentoonstelling Zhou Changxin’s Art
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.