1

Cold Cases Amersfoort


-advertentiepositie-



Cold Cases Amersfoort

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bij een archeologische opgraving in Amersfoort is het skelet gevonden van een jonge vrouw. Op haar schedel werd een metalen beugel aangetroffen: een oorijzer, dat lang geleden een kapje op haar hoofd stevig op de plaats hield. Wie was dit meisje met het oorijzer? Museum Flehite geeft haar deze zomer weer een gezicht in de spannende familietentoonstelling Cold Cases Amersfoort. Jong en oud stappen bij Cold Cases Amersfoort in de wereld van forensisch onderzoek en archeologie en kunnen zelf op onderzoek gaan naar de herkomst van schedels en botten.

Tijdens de tentoonstelling Cold Cases Amersfoort is er elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur in Museum Flehite een archeoloog aanwezig voor extra uitleg over de tentoonstelling. Ook kunnen bezoekers hun eigen vondsten door hem laten onderzoeken. Naast het spreekuur is er op een aantal momenten een live verbinding met de archeohotspot in Utrecht, zodat geïnteresseerden vanaf die plek vragen kunnen stellen.
Ten slotte worden er op verschillende momenten creatieve kinderworkshops en instaprondleidingen georganiseerd. Kijk voor actuele data en tijden op de website.

 Bezoek www.museumflehite.nl

Cold Cases Amersfoort
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.