Korte Mouw Concerten


-advertentiepositie-



Korte Mouw Concerten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Korte Mouw Concerten



Dit jaar komt er een eerste editie van een cyclus openluchtconcerten met ensembles rond de klassieke gitaar (klassiek, jazz en wereldmuziek) op het plein aan de Slijkstraat- Nieuwstraat in het gezellige centrum van Weesp. Na de Dikke Jas Concerten op de dinsdagmiddagen in de Van Houtenkerk is dit een nieuw initiatief van Christiaan de Jong, dat hopelijk in de komende jaren uit zal groeien tot een groot festival op meerdere lokaties door heel Weesp met interessante internationale gitaristen en hun ensembles.



Er staan wat bankjes en er zijn terrasjes, maar als het publiek zich van een zitplaats wil verzekeren, mag het een krukje of kussentje mee te nemen.



Het gaat om de 1ste vier vrijdag (koop) avonden van juli, van 19:30 uur tot ongeveer 21:00 uur. Alleen het concert met carillon op 22 juli begint om 19:00 uur.


Programmering:

Vrijdag 1 juli: Christiaan de Jong (gitaar): van renaissance tot heden (L. de Nervaez, J.S. Bach, D. Scarlatti, A. Lauro, L. Brouwer, M. Giuliani, F. Tarrega, H.Villalobos, o.a.)


Vrijdag 8 juli: Duo Mark Alban Lotz (fluiten) en Christiaan de Jong (gitaar): van J. Dowland tot K. Jarrett en B. Bartok (met veel verrassende improvisatie)

Vrijdag 15 juli: Christiaan de Jong (gitaar + effecten): Zuidamerikaans, flamencojazz en soundscapes

Vrijdag 22 juli: Duo Kerk carillon en gitaar: Bauke Reitsma: stadsbeiaardier en Christiaan de Jong: fluit en gitaar, renaissance, barok en eigen werk (in s.w.m. Beiaardkring Weesp)

 Bezoek www.piim.eu

Korte Mouw Concerten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.