BAL! op Paleis Soestdijk


-advertentiepositie-



BAL! op Paleis Soestdijk

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ruim 40 toonaangevende kunstenaars en ontwerpers maken een bezoek tot een feest! Van zaterdag 25 juni tot en met zondag 25 september 2016 worden Park en Paleis Soestdijk overgenomen door BAL!: een bonte stoet Nederlandse toonaangevende ontwerpers en kunstenaars waaronder Edwin Oudshoorn, Richard Hutten, Marie Cecile Thijs, Ernest van der Kwast en Studio Job. Zij verleiden, verdraaien, verwonderen, verdringen en vermaken met spannende, gekke, vrolijke en ontroerende – vaak interactieve – kunstwerken, die stuk voor stuk betrekking hebben op het paleis en zijn vroegere bewoners.

Reden voor een feestje
Paleis Soestdijk krijgt binnenkort een nieuwe bestemming, maar niet voordat er nog een keer feest wordt gevierd, alles uit de kast wordt gehaald en het paleis op zijn kop wordt gezet! Curator Anne van der Zwaag nodigde daarom ruim veertig Nederlandse gevestigde en opkomende talenten uit de wereld van kunst, design, mode, architectuur, literatuur en fotografie uit voor deze unieke tentoonstelling. Zij maken speciaal voor het BAL! een nieuw werk op locatie, in het paleis en de tuinen van Paleis Soestdijk.

Tijdens BAL! wordt het paleis nieuw leven ingeblazen. Kom van deze mooie plek genieten zoals de koninklijke familie dat ook eeuwen heeft gedaan. Er komen befaamde feestgangers, trouwe stamgasten maar ook jonge onbekende gangmakers. Er is voor elke BAL! bezoeker wat wils! En gaandeweg kom je meer te weten over de omstreden Koning Willem III, de exotische Anna Paulowna, moedige Wilhelmina, bijzondere Bernhard en bescheiden Juliana. Een bijzondere ontdekkingsreis door dit wonderlijke stuk erfgoed, met een nieuwe blik op onze vaderlandse geschiedenis.

 Bezoek www.paleissoestdijk.nl

BAL! op Paleis Soestdijk
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.