1

Coup de Ville - Hedendaagse kunstenparcours




Coup de Ville - Hedendaagse kunstenparcours

» Let op: deze activiteit is voorbij «

COUP DE VILLE - HEDENDAAGS KUNSTENPARCOURS

Elke drie jaar dompelt kunstenplatform Warp de stad Sint-Niklaas onder in brandend actuele kunst met de tentoonstelling 'coup de Ville'.
Meer dan 30 kunstenaars uit België en de uithoeken van de wereld nemen je met hun kunstwerken mee op wandel door de binnenstad. Ze laten zich zowel inspireren door de poëzie van het alledaagse als door de grote uitdagingen van onze tijd. Wat betekent klassiek meesterschap nog in het tijdperk van de digitale omwenteling ? En hoe verwerk je de echo's van het verleden ? Met tekeningen, schilderijen, sculpturen, soundscapes, fotografie, film en eigenzinnige ingrepen gaan kunstenaars in dialoog met de omgeving. Je krijgt een intieme kijk op kunst, architectuur en de mensen achter de gevels.
Op het zorgvuldig uitgekiende parcours ontdek je niet alleen kunst, maar ook statige herenhuizen, verrassende tuinen, verborgen passages, vergeten histories en de hotspots van de toekomst... Kortom: je geeft je over aan de dynamiek van het stadsweefsel. Deze artistieke wandeling is een culturele must voor het najaar en een creatieve daguitstap met kinderen, vrienden of familie.
Verken het artistieke traject individueel of reserveer een geleid groepsbezoek. Laat je verrassen door de streetperformances of combineer je bezoek met een voordracht, vraaggesprek, concert of workshop uit het randprogramma.
De vorige edities brachten heel wat volk op de been, reserveer daarom snel je ticket met parcoursplan via reservaties@warp-art.be

 Bezoek warp-art.be

Coup de Ville - Hedendaagse kunstenparcours
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.