1

LOUIS! What a Wonderful World


-advertentiepositie-



LOUIS! What a Wonderful World

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Music, Spoken Word & Film
Het is snikheet en broeierig als er ergens in New Orleans een straatjochie als oud vuil in een gevangenis wordt gegooid, even later gevolgd door overplaatsing naar een weeshuis waar hem een trompet in handen geduwd wordt. Tien jaar daarna zou het arme straatschoffie beginnen met het schrijven van muziekgeschiedenis.

Als trompettist en zanger is het Louis Armstrong die op twintigjarige leeftijd de definitieve richting van de jazz en opvolgende popmuziek zal bepalen. Niet alleen Miles Davis, maar ook James Brown en Michael Jackson waren schatplichtig aan ‘Satchmo’.

LOUIS! – What a Wonderful World neemt de kijker mee op een tocht door het hoofd van Louis Armstrong. Aan de bekende lach van deze publiekslieveling ging een keiharde jeugd vooraf. Zonder vader en met een moeder in de prostitutie, groeide Louis op in het ruige straatleven van New Orleans. Hij kreeg te maken met armoede, rassendiscriminatie en justitie, maar ontdekte onderweg ook de jazz. En de jazz hem…

LOUIS! – What a Wonderful World schetst een intiem portret van deze meeslepende en melancholische persoonlijkheid die vijf huwelijken versleet, er een levenslange voorliefde voor cannabis op nahield en die net als iedere Afro American te maken kreeg met de power van de legale en illegale machten in het Amerika van de twintigste eeuw.

‘you can’t play a note which is not from Louis’

-Miles Davis

 Bezoek www.huistenwolde.nl

LOUIS! What a Wonderful World
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.