How to catch a fish


-advertentiepositie-



How to catch a fish

» Let op: deze activiteit is voorbij «

MoMu reikt elk jaar een prijs uit aan een afstuderende Master student van de afdeling mode van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten: originaliteit, een sterke visuele signatuur en vakmanschap zijn de bepalende factor voor de MoMu Award. Dit jaar werd deze uitgereikt aan Charlotte Pittoors die haar collectie ‘How to catch a fish’ tentoon stelt in de MoMu galerij.

Pitoors’ collectie is gaat in tegen het gejaagde ritme van deze tijd: een zoektocht naar een authentieke eenvoud en de essentiële ingrediënten voor een gelukkig leven karakterisern haar werk. Haar oog viel op een artikel met als titel:’ we vangen de vis sneller dan dat ze zich voortplanten’, wat haar tot nadenken stemde in verband met ons jachtig bestaan en of dit is wat ons werkelijk gelukkig maakt. Haar collectie zet een stap achteruit om vandaaruit met een frisse blik naar de wereld te kijken, blootvoets in het gras, één met de natuur. Een positief en optimistisch perspectief op het leven in complexe tijden, trage mode als een frisse wind van inspiratie.

Kunstenaars als David Hockney, Alex Katz en Ellsworth Kelly inspireren Pittoors op verschillende manieren door hun weergave van de natuur: ze creëert hiermee haar eigen grafische realiteit die het verhaal vertelt van haar bestaan in de wereld en haar zoektocht naar persoonlijk geluk. Handgemaakte en fragiele, lichtgewicht kledingstukken worden versierd met assemblages van ‘gevonden kleding’. Pittoors toont een persoonlijke en geduldige versie van het dagelijks leven, en neemt tijd voor zaken die niet haastig kunnen worden beleefd.

 Bezoek www.momu.be

How to catch a fish
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.