1

Prinsenmaand 2016


-advertentiepositie-



Prinsenmaand 2016

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dit jaar wordt voor de 3e maal het Feest langs de Waterlinie gevierd. In de Prinsenmaand, september, zijn er allerlei recreatieve en culturele activiteiten georganiseerd met dit keer speciale aandacht voor de natuur en geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie.
Dit jaar wordt wereldwijd het 400e sterfjaar van Shakespeare (1564-1616) herdacht. Ook in de Prinsenmaand is er aandacht voor deze schrijver uit de Gouden Eeuw. De muziektheatervoorstelling Een Groene Harts droom is gebaseerd op zijn bekende A Midsummer Nights Dream en vertaald naar de geschiedenis en natuur van het Groene Hart.
Aftrap op AkoestivalDe aftrap van de Prinsenmaand vind dit jaar plaats in Woerden op het Akoestival festival in het Westdampark. Op dit festival is een kleine preview van de muziektheatervoorstelling Een Groene Harts droom te zien.
Muziektheater voorstelling Een Groene Harts DroomWat als Shakespeare zijn beroemde A Midsummers nights dream in het Groene Hart en voor de lokale bevolking zou hebben geschreven? Genspireerd door dit verhaal schreef de Italiaanse operazangeres Carla Regina een muzikaal sprookje met een Groen Hart. Het verhaal vertelt de manier waarop de geliefden, de acteurs en de feen die in de polder wonen met elkaar omgaan. Met personages uit de geschiedenis van het Groene Hart, tovenaarsdrankjes, koeien, acteurs, zangers, viool, harp en fluitspelers, opera en popmuziek.
We zullen nooit weten of deze wereld realiteit of een droom is... Een muzikaal sprookje met een Groen Hart, een liefdesverhaal in de polder
Vorig jaar schreef Carla Regina ter gelegenheid van de Prinsenmaand het stuk De Waterprins
Vaartocht in NieuwkoopOp zaterdag 3 september is de jaarlijkse donateurdag van Stichting Groene Hart. Dan kan men op een andere manier de Oude Hollandse Waterlinie beleven. Op deze dag maken we een bijzondere vaartocht door het prachtige natuurgebied van de Nieuwkoopse Plassen.
PrinsenkwartetZaterdag 10 september maakt het Prinsenkwartet haar rentree in het Groene Hart. Tijdens Open Monumentendag staan maar liefst drie voorstellingen gepland

 Bezoek www.ontdekdewaterlinie.nl

Prinsenmaand 2016
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.