Rijsbergse Vliegerdagen 2016


-advertentiepositie-



Rijsbergse Vliegerdagen 2016

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Rijsbergse Vliegerdagen 20 en 21 Augustus 2016.

Op 20 en 21 augustus 2016 worden de Rijsbergse Vliegerdagen voor de achtste keer georganiseerd. De Rijsbergse Vliegerdagen is een vliegerfestival waar honderden vliegers het luchtruim kiezen. Het is een zeer spectaculair en kleurrijk schouwspel. Diverse takken van de vliegersport komen aan bod, zoals het eenlijner vliegeren, twee en vierlijner vliegeren, team vliegeren, knuffel en snoep droppings voor de kinderen. Tevens wordt er aandacht besteed aan het kindervliegeren, door middel van een eigen vliegerveld en een workshop waar vliegers gebouwd kunnen worden. En dat allemaal gratis !
Ook is er een demoveld waar demonstraties en uitleg gegeven wordt over de verschillende takken van de vliegersport. Op zaterdagavond vind het nachtvliegeren plaats van 20.00-00.00 uur. Om 20.00 wordt het nachtvliegeren geopend door Wethouder Dhr.J Aarts van de gemeente Zundert waarna het nachtvliegeren van start gaat met de lampionnenoptocht voor de kinderen. Alle vliegers staan dan verlicht in de lucht, wat schitterend is om te zien. Het nachtvliegeren wordt begeleid daar Feniks Taiko, met japanse drums. Tevens zijn er nog nachtvlieger demo’s , een optreden van de vrije zwaaiers, illumative lighting, en candlelighten met hete luchtballonnen.. Op zondagmiddag is om 16.30 uur de prijsuitreiking met aansluitend de ballonnenwedstrijd voor de kinderen. Het is een internationaal vlieger weekend, waar zowel vliegerteams uit Nederland, België, Frankrijk,Luxemburg, Denemarken, Duitsland, Engeland en Zwitserland aanwezig zijn. Met recht kunnen we zeggen de Internationale Rijsbergse Vliegerdagen, met meer dan 250 deelnemers !

De Rijsbergse Vliegerdagen worden georganiseerd door de Stichting Rijsbergse Vliegerdagen in de weilanden van de Familie Machielsen aan de Tiggeltsetraat 13 te Rijsbergen. De entree, het parkeren, de fietsenstalling en deelname aan de kinderworkshop is GRATIS! Ook de aanwezige randanimatie voor kinderen, zoals schminken, springkussens, lampionnenoptocht, ballonnen wedstrijd enz. is gratis!
De Rijsbergse Vliegerdagen zijn op zaterdag 20 augustus 2016 van 10.00 tot 00.00 uur en zondag 21 augustus 2016 van 10.00 tot 17.00 uur. Gedurende beide dagen zijn er doorlopend vliegers in de lucht en vinden er demonstraties plaats.

Op zondagmiddag om 14.30 is er een wereldrecord poging drumboxvliegeren. Het nederlands record staat op 58 vliegers, wat in Rijsbergen gevestigd is, het europees, tevens wereldrecord staat op 88 vliegers wat gevestigd is in Attendorn (Duitsland). Tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen wordt er een aanval gedaan op dit wereldrecord, zorg dat je erbij bent , zondagmiddag 14.30 uur !

 Bezoek www.rijsbergsevliegerdagen.nl

Rijsbergse Vliegerdagen 2016
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.