1

Dedemsvaria


-advertentiepositie-



Dedemsvaria

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dedemsvaria 2016:
een week vol sportieve uitdagingen, activiteiten & muziek

Onder het motto “Voor en door Dedemsvaart” werd in week 31 van het jaar 1971 voor de eerste keer de Dedemsvaria Feestweek georganiseerd. Het begon als promotie voor de lokale ondernemers en als vakantie alternatief. In de loop der jaren ontwikkelde de Dedemsvaria zich tot een vaste waarde in vele vakanties. Anno 2016 wordt het feest nog steeds in week 31 gevierd. Dit jaar van maandag 1 tot en met zaterdag 6 augustus. Door de jaren heen is het activiteitenaanbod onveranderd gevarieerd. Of moeten we zeggen “geVARIAard”?

Sportieve uitdagingen en activiteiten voor alle leeftijden. En natuurlijk veel muziek en ontspanning. Na de kroning van de (mini) Rozenkoningin en het oplaten van de ballonnen, vindt maandagavond al direct het eerste sportieve evenement plaats. In samenwerking met de Hardenberger Wieler Vereniging (HWV) wordt – voor het eerst sinds lange tijd – weer een wielerronde door de straten van Dedemsvaart georganiseerd. Een koers van 70 kilometer met start en finish in de Julianastraat.

Rennen, skeeleren, vissen en nog veel meer
Dinsdagavond staat de Vrieling Varia Run op het programma. De start en finish van de VVR is in de Julianastraat.
Zaterdag 6 augustus wordt in samenwerking met de Dedemsvaartse ijsvereniging Sluis 6-7 een recreatieve skeelertocht georganiseerd die de deelnemers door de mooie landelijke omgeving van Dedemsvaart voert. De tocht start en eindigt bij de prachtige Markthal achter 't Olde Postkantoor.
Verder kunnen de bezoekers alle dagen actief en/of passief genieten van vele activiteiten. De kermis is in het dorp en in de feesttent staat een circusvoorstelling gepland. Er wordt een 24 uurs vismarathon georganiseerd; een sjoeltoernooi; een fietspuzzeltocht en een autorodeo. Ook zijn er ludieke acties zoals bijvoorbeeld het “WK hangmat hangen” en het “Dedemsvaarts kampioenschap frikandel eten”. Vanzelfsprekend ontbreken de waterspelen “Touwslingeren”, “Fiets 'm d'r in” en “Gezwalk op de balk” niet.

Agrarische dag
Donderdag wordt de agrarische dag georganiseerd met o.a. oude ambachten, landbouwmachines en veel meer. 's Middags verzorgt countryband “Stoney” een optreden en 's avonds wordt de Dedemsvaria Rocknight georganiseerd m.m.v. de formatie “Spinrock” met frontvrouw Sabine Uitslag. U kent haar ongetwijfeld als de CDA politica. Donderdag en vrijdag is de braderie in de Julianastraat en zijn de winkels winkels tot 21.00 uur geopend. Vrijdagmiddag en -avond kan in de Julianastraat ook genoten worden van de Crea & Hobby Fair.

Genieten
Gedurende de Variadagen valt er ook op muzikaal gebied heel veel te genieten. Woensdagavond wordt in de feesttent (Julianastraat) een open podium georganiseerd met coverband “Empire”. Vrijdagmiddag speelt de band “The Boogie Dogs” authentieke Jerry Lee Lewis Rock 'n Roll en 's avonds staat de 7 mans formatie “JetSet Live” op het podium. Zaterdagmiddag gaat de organisatie in nauwe samenwerking met United By Music op zoek naar het meest muzikale talent van Noord Nederland en Dedemsvaria 2016 wordt afgesloten door de “Ik hou van Holland” band. Dat belooft een geweldig meezingfestijn te worden.

Welkom
De Dedemsvaartse middenstand, het bedrijfsleven en de Dedemsvaartse bevolking heten u van harte welkom in ons mooie kanaaldorp met de vele monumentale panden. Niet alleen gedurende de Dedemsvaria feestweek, maar ook op de gewone dagen is Dedemsvaart een bezoekje meer dan waard.

Dedemsvaria-app
Het gehele Dedemsvariaprogramma, achtergrond informatie en een interactieve plattegrond is te vinden op de Dedemsvaria app. Die app is te downloaden via iOs en de Google Play Store. Ook vindt u veel informatie op www.dedemsvaria.nl

 Bezoek www.dedemsvaria.nl

Dedemsvaria
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.