Lisa Boray in Huis ten Wolde


-advertentiepositie-



Lisa Boray in Huis ten Wolde

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zangeres Lisa Boray is een van Nederlands meest veelzijdige vocalisten. Tijdens haar conservatorium opleiding zong zij al in de band van Wally Tax en bij Herman Brood.

Vervolgens zong zij bij Bill van Dijk en op het songfestival. In 1983 had zij een top tien hit met Break it Out. In 1986 won Lisa het Knokke songfestival en vervolgens het songfestival van Turkije. In 1991 zong zij de titelsong van GTST. Lisa heeft zelf veel songs geschreven, waaronder 50 kinderliedjes en vele hits, o.a. een lied voor de populaire tv serie Fame en het nummer Blijf bij mij voor Paul de Leeuw. Zij ontving een Edison voor haar schitterende Cd The Need to Be en zij kreeg een Jazz Award. Lisa werkte mee aan de Cd en het theaterprogramma met The Great Female Voices. Met de musical Saturday Night Fever en Lenon & Mc Cartney stond zij in de theaters. In 2004 nam Lisa met haar band de CD Wow op, een album met sublieme eigen stukken en funky bewerkingen. In 2008 nam zij een jazz Cd op met stukken van Peggy Lee. In haar lange carrière heeft zij gewerkt met o.a. Johnny Logan, Dionne Warwick, Billy Preston, Charles Aznavour, Andre Hazes, Anita Meyer, Ruth Jacott en Linda Rondstad. Lisa werkt als zangcoach voor veel bekende Nederlandse musici als Waylon, Sander de Buisoné en René Froger. Voor tv-programma’s als X-Factor en Pop Stars was zij ook vocal coach, een was bovendien jurylid bij het tv-programma Twinz. Lisa doceerde jaren aan twee conservatoria en heeft momenteel nog steeds haar eigen zang en vocal coach praktijk.
Deze sympathieke en professionele zangeres heeft een uitgebreid repertoire, zij zingt jazz, pop, soul en R&B. Op piano wordt zij begeleid door Hans Jansen, hij is de vaste toetsenist van de Toppers en speelt al 40 jaar professioneel, op drums begeleid Ton op ’t Hof haar. Ton speelt op meer dan 1000 albums waarvan 100 gouden, hij speelde bij Margriet Eshuijs, Patricia Paay, Anita Meijer, Sandy Coast en Jan Rietman. Op bas wordt Lisa begeleid door Harry Emmery (ex Metropole Orkest).

 Bezoek www.huistenwolde.nl

Lisa Boray in Huis ten Wolde
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.