1

Grachtenfestivalconcert op Pampus




Grachtenfestivalconcert op Pampus

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vorig jaar was het een groot succes en binnen de kortste keren waren de 100 kaartjes verkocht: het Grachtenfestivalconcert in de droge gracht om het fort op Pampus. Op zaterdag 20 augustus staat er weer een concert in de agenda, temidden van de foto-expositie tentoonStelling. Er treden fantastische musici op en mooi weer is besteld.

Looking for Matthew is een mengelmoes van spelers uit alle hoeken van de (wereld)muziek bestaande uit klassiek violiste Emmy Storms, haar zus Annelies als fluitiste en zangeres uit de folk, de Spaanse gitarist Pedro Díaz en percussionist Paul Nispen, die van alle markten thuis is. Overbruggende factor in dit geheel is de liefde voor folkmuziek; Ierse Traditionals, Balkan, Klezmer en ga zo maar door. Deze enthousiaste groep nodigt het publiek uit voor een ‘overbruggende’ overtocht naar bekend en onbekend terrein.

Dit Grachtenfestival-concert vormt de start van de eerste editie van Pampus’ Culturele festival Forte! Elk weekend tussen 20 augustus en 18 september zijn er concerten, theatervoorstellingen of kunstworkshops te beleven.

De boot van Veerdienst Amsterdam vertrekt op 20 augustus om 11.00 uur vanaf de Krijn Taconiskade 124, Amsterdam IJburg.

Dit concert wordt in samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds georganiseerd. Emmy Storms bespeelt een Gagliano-viool uit 1778, beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Voor tickets, ga naar de website van het Grachtenfestival.

 Bezoek www.pampus.nl

Grachtenfestivalconcert op Pampus
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.