1

Bridge tot the future




Bridge tot the future

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zijn vrouwen meer dan vroeger slachtoffer van geweld door de toename van het aantal burgeroorlogen en ongeregelde, strijdende partijen? Welke rol spelen vrouwen in oorlogssituaties, welke bijdrage leveren zij aan zowel de gevechtsvoering, als in het verzet en het voorkomen dan wel beëindigen van geweld, het bereiken van vrede en vrijheid? De Conferentie Bridge to the Future 2016 zal gaan over Vrouwen en Oorlogsgeweld. Sprekers zijn onder anderen oud-verzetsstrijdster Hebe Kohlburgge (102 jr) en minister Bert Koenders.
Programma en locatie
Prof. dr. Mirjam van Reisen leidt het thema van de conferentie in.
Heikelien Verrijn Stuart gaat vervolgens in gesprek met (ervarings)deskundigen:
- Hebe Kohlbrugge en Marjan Schwegman, over vrouwen en verzet;
- Alexa ter Horst, en Brenda Stoter, over geweld tegen vrouwen;
- Mona van den Berg beelden van getraumatiseerde slachtoffers;
- lt-kol Esmeralda Kleinreesink en lt-kol bd Alwin van den Boogaard, over optreden in conflictgebieden.
Minister Bert Koenders sluit het programma af, met een speech en een interview over Vrouwen, vrede en veiligheid, alsmede de situatie en perspectieven in actuele conflictgebieden.
De Conferentie Bridge to the Future 2016 wordt gehouden in de Eusebiuskerk, na de brug het meest aansprekende symbool van de Slag om Arnhem. De Conferentie vindt plaats op vrijdagmiddag 16 september. Ontvangst vanaf 13.30 uur, aanvang 14.00 uur. Einde programma ca. 17.30 uur. Aanmelden noodzakelijk. Financiële bijdrage naar draagkracht.

 Bezoek www.eusebius.nl

Bridge tot the future
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.