1

Beleef Zonnemaire


-advertentiepositie-



Beleef Zonnemaire

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zaterdag 30 juli start voor de eerste keer het straatfestival “Beleef Zonnemaire”. De straten van het mooie Zeeuws dorp staan zijn gevuld met vele kramen met plaats- en streekgebonden producten en snuisterijen. Ook mooi is de expositie van oude en hypermoderne landbouwvoertuigen en ander materieel. Verschillende foto- en video exposities vertellen het verhaal van het vroegere Zonnemaire.
Beleef Zonnemaire gaat om middernacht van start bij molen “De Korenbloem”. Deze draait, als de wind meezit, 24 uur lang en is gedurende de hele nacht en dag open voor publiek. Bezoekers kunnen tevens raden naar het aantal omwentelingen welk de molen zal maken gedurende deze 24 uur en hier een bijzondere prijs mee winnen.
Om 10.00u start het straatfestival. Een grote variëteit aan kramen staat door de straten van Zonnemaire opgesteld, veelal met lokale producten en snuisterijen. Ook is er een kleedverkoop door de jongere inwoners van het dorp. Een expositie van oude en moderne landbouwvoertuigen en machines staat voor u klaar op het voormalige voetbalveld, terwijl op het speelveld de Recreatie-ondernemers zich gezamenlijk presenteren. En als u ons dorp vanuit de lucht wil bekijken kunt u hier ook een helikoptervlucht boeken. En de kleine bezoekers worden uiteraard niet vergeten!
In de tuin van het “Witte Huis” bevindt zich een openlucht schilderatelier met toegankelijke workshop. In de Kerk en de voetbalkantine zijn foto- en videoexposities ingericht over het vroegere Zonnemaire.
De Boerenkapel (Nut en Uitspanning), Anne en de Zeeuwse Kofferband, Bunker Oeso, Monday Eve Society, Fred Talle, Gruss en Jeelz zijn de muzikale smaakmakers van de dag en u vindt deze bands op de podia bij de Oprit en bij Dorpshuis “De Maire”.
Vanaf 17.30u start het avondprogramma bij Cafe Bommenede met Gruss, Six Strings Down, Pieters Fokker, Piece of the Action en Superfly. Bij het “Witte Huis” (Breedveld) kunt u genieten van een bijzonder optreden van Kaviaar.
Om middernacht sluit de molenaar de deuren en sluit daarmee ook de eerste editie van Beleef Zonnemaire af.

 Bezoek www.beleefzonnemaire.nl

Beleef Zonnemaire
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.