Sporenzoektocht


-advertentiepositie-



Sporenzoektocht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zoek naar diersporen

De Sysselt een gebied met bos en heide. Het is het thuis van vele vogelsoorten en een schuilplaats van veel wild. Er wonen edelherten, wilde zwijnen en reeën. Zij laten overal hun sporen achter. Niet alleen kun je de afdrukken van hun poten vinden, maar je kunt hun aanwezigheid ook zien aan de plaatsen waar ze slapen of aan de sporen die ze achterlaten na het eten. De boswachter gaat met u op zoek naar deze sporen. Daarbij vertelt hij allerlei leuke weetjes over de dieren. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 6 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK pas.
Startlocatie: de zuidzijde van De Sysselt. Neem op de doorgaande Klinkenbergerweg tussen Ede en Bennekom bij de stoplichten ten zuiden van station Ede-Wageningen de afslag naar de Akulaan (het ENKA-terrein op). Volg voor fietsenwinkel De Fietser de weg naar links. Ga vervolgens rechtdoor over een tijdelijke betonplaten verbindingsweg tot vlak voor het spoor. U komt dan op de Dr. Hartogsweg, sla hier rechtsaf. Volg deze weg tot aan de viersprong met aan uw rechterhand de Weefboom naar rechts en aan uw linkerhand de toegangsweg naar De Sysselt. Sla linksaf naar de toegangsweg van De Sysselt en passeer de spoorwegovergang en het wildrooster. Vóór de witte slagboom ligt de parkeerplaats. Let op: wanneer u een zandpad oprijdt bent u te ver doorgereden.
Informatie: Joyce Penninkhof, tel. 06-14968813 of Henk Huizing, tel. 06-51966359.

 Bezoek www.glk.nl

Sporenzoektocht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.