Mini-cruise van amsterdam naar hoorn of andersom


-advertentiepositie-



Mini-cruise van amsterdam naar hoorn of andersom

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Even weg uit de drukte?
Deze mini-cruise tussen de havenstad Amsterdam en het historische havenstadje Hoorn geeft de gelegenheid om er echt even helemaal uit te zijn.
De mini-cruise vertrekt vanaf 26 juli t/m 18 augustus iedere dinsdag en donderdag vanaf steiger 14 bij het Amsterdam Centraal Station.

In samenwerking met de drie Hoornse musea (Museum van de 20e eeuw, het Westfriesmuseum en het schip de Halve Maen) en het vernieuwde NZH-vervoermuseum in Haarlem organiseert Rederij het IJ dit jaar mini-cruises van Amsterdam naar Hoorn en vanuit Hoorn naar Amsterdam.

Tijdens de 3,5 uur durende vaartocht over het Markermeer langs prachtige natuur en geschiedenis wordt er een uitgebreide lunch of borrel verzorgd met de bedoeling om mensen een echt vakantiegevoel in eigen land mee te geven.

Het historisch Hoorn biedt programma voor de hele famile. Zo is er bijvoorbeeld in het Westfries museum een avontuurlijk programma waar je met virtual reality helemaal naar Kaap Hoorn kunt varen. Of bezoek de Halve Maen, het handelsschip van de VOC uit de 17e eeuw met haar indrukwekkende masten. Maar je kunt je ook laten verrassen in het Museum van de 20e eeuw, waar herkenbare alledaagse voorwerpen zoals speelgoed van de afgelopen eeuw tentoon staan gesteld. Met uw bootticket ontvangt u 20% korting op de entrée van deze drie musea.
Vanuit Hoorn vertrekt u om 14.30 naar de bruisende stad Amsterdam. Nadat u heeft kunnen genieten van de vaartocht onder het genot van een drankje en heerlijke borrelhapjes wordt u afgezet voor het Centraal Station en u bevindt zich dan rond 18.00 uur direct in hartje Centrum. Volop restaurantjes te vinden wanneer u richting de Dam loopt of bezoek op loopafstand het oude Amsterdam in de Jordaan.
Wilt u uw mini vakantie echt compleet maken dan zou u zelfs een overnachting kunnen overwegen zodat u de volgende dag de vele musea, winkels of markten kunt bezoeken.

De mini-cruise wordt georganiseerd door Rederij het IJ op hun schip de Stortemelk, de voormalige veerboot van de EVT (Eigen Veerdienst Terschelling) die van Harlingen naar Terschelling voer. Het schip heeft de uitstraling van een cruiseschip met een groot buitendek, maar ook bij minder weer valt er vanaf binnen genoeg te zien en zijn er spelletjes aanwezig voor de kinderen.

 Bezoek www.rederijhetij.nl

Mini-cruise van amsterdam naar hoorn of andersom
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.