1

Rederij Lampedusa in Delft




Rederij Lampedusa in Delft

» Let op: deze activiteit is voorbij «

"Meneer Vrijdag" van Rederij Lampedusa is het middelpunt van een 4-daags festival op de Hooikade in delft, recht voor de deur van 38CC. Het festival met muziek en theater staat in het teken van thuiskomen, migratie, hoop en toekomstverwachtingen.

Rederij Lampedusa is een kunstproject van Teun Castelein en bestaat uit een kleine vloot boten die door hem uit het Italiaanse Lampedusa naar Nederland zijn gehaald. Boten die zijn gebruikt voor de gevaarlijke overtocht vanuit Afrika naar Europa. Hier hebben ze een nieuwe toekomst gekregen als rondvaartboten met een bijzondere bemanning uit allerlei windstreken.
Migratie is voor velen een abstract verhaal, je leest erover in de krant, ziet de beelden op het journaal, maar het blijft een ver-van-je-bed-show. De boot “Meneer Vrijdag”, waarop 282 mensen de overtocht over de Middellandse Zee maakten, varend in de Delftse Schie, maakt het opeens heel reëel.

Het festival vindt plaats op en rond de boot “Meneer Vrijdag” met theater, muziek, verhalen, performances en lezingen. Ook wordt op verschillende manieren het getal 282, dat staat voor het aantal bootpassagiers, inzichtelijk gemaakt. En in 38CC is doorlopend de film “The Island of All Together” van Marieke van der Velden en Philip Brink te zien.
Het festival legt op een luchtige wijze verbanden tussen het heden en het verleden rondom migratie.

 Bezoek www.38cc.nl

Rederij Lampedusa in Delft
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.