UIT Festival in het Atrium Den Haag


-advertentiepositie-



UIT Festival in het Atrium Den Haag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Haags UIT festival staat symbool voor de start van het culturele seizoen in Den Haag. Deze 44ste editie start op zaterdagavond 3 september met de UIT Nach: een avond boordevol gratis programmering in de Haagse theaters.
Op zondag 4 september loopt Den Haag weer uit voor de Cultuurmarkt en de vele gratis live optredens op verschillende locaties in de binnenstad en ook in het Atrium Den Haag. Van 13:00 tot 17:00 uur is een gevarieerd programma te zien van acrobatiek tot aan zangkoren en het publiek kan binnen plaatsnemen op een echte circustribune. De presentatie is deze middag in handen van perceptueel manipulator Dan Lefay.
Programma UIT Festival in het Atrium Den Haag

Van 13:00 tot 17:00 uur zijn er diverse korte voorstellingen van wat er het komende seizoen te zien is:

13.00 - 13.15 uur Alchemy - De Sneeuwkoningin
Een lyrisch sprookjesverhaal waarin verschillende kunstdisciplines en contrasterend thema’s elkaar ontmoeten. Naar het verhaal van H.C. Andersen brengt het Alchemy Ensemble de multidisciplinaire familievoorstelling De Sneeuwkoningin op de bühne waarin verschillende kunstdisciplines samenkomen zoals dans, (klassieke) muziek en hedendaagse multimedia. Deze voorstelling vertelt het verhaal van geliefden Kai en Gerda en de gevreesde Sneeuwkoningin. De rol van de koningin wordt vervult door sopraan Nicole Jordan en zingt liederen zingen uit de Romantiek door componisten zoals Franz Schubert, Gabriel Fauré en Hector Berlioz.
Deze voorstelling is op 14 januari 2017 in het Atrium Den Haag te zien.

13.20 - 13.40 uur Rijswijkse Schouwburg (ZH) – Buziau
Ter gelegenheid van de viering van ‘50 jaar podiumkunst Rijswijk’ speelt in oktober 2016, exclusief in Rijswijk, de musical-revue BUZIAU. Een revue vol variété, humor en show! Met 125 medewerkers wordt er voor het eerst op zo’n grote schaal samengewerkt tussen professionals én talenten van diverse Rijswijkse culturele verenigingen. In deze voorstelling staat het leven van de Rijswijkse komiek Johan Buziau centraal.
Olaf Malmberg (Ashton Brothers), kruipt in de huid van Buziau. Max Douw (kleinkunstenaar) is de verteller. Het Rijswijks Jeugdtheater, Balletstudio Karin den Os, Trias en VDO Turnlust en de Rijswijkse zangeressen Lena Stallinga en Marij Reijnen. Regie is in handen van Karel de Rooij (Mini & Maxi) en Fred Florusse (oprichter Don Quishocking).

13.45 - 15.10 uur Cultuurschakel - Den Haag, je tikt er tegen en het zingt!
CultuurSchakel presenteert een aantal enthousiaste Haagse koren van zeemansliederen, a capella-zang, pop- en wereldmuziek tot gouwe ouwe meezingers en musicals – Den Haag is van alle zangmarkten thuis en laat dat graag horen. De koren die komen zijn:

Sing2Enjoy
Memories
Mannenkoorts
Theatergroep Spot
ODES
Mama Verhalenkoor
Popkoor Focus

15.15 – 15.30 uur Circus Zanzara – TempsPerdu
Circus Zanzara is opgericht door het echtpaar meubelmaker Paul Duiker en poppenspeler Mayke Heessels. Na jaren samen in het circus gewerkt te hebben bij o.a. Circus Moskou (voorheen Circus Holiday), kwamen zij als straatartiesten terecht op festivals, zoals Noorderzon, Oerol en werkten voor veel bedrijven. Zij besloten om samen verder te gaan als Circus Zanzara, waarmee zij jaarlijks een groots kerstshow in Amsterdam neerzetten. In het Atrium brengen zij twee voorstellingen. De eerste is TempsPerdu, een poëtische bewegingsvoorstelling, gespeeld door Mayke en Paul.

15.35 – 15.50 uur Spektakel bij Circaso, de Circuswerkplaats van Den Haag
Het hele jaar zijn prachtige voorstellingen te zien in onze circuszaal en op verschillende locaties in de stad. Leerlingen met ervaring en passie laten op het UIT Festival zien waar het publiek het komende jaar van kan genieten. Mooie acrobatiek, spetterend jongleren en zwierende fietsers. Willen kinderen graag zelf de circus kunst beoefenen, dan kunnen ze zich die dag aanmelden voor lessen of zich laten informeren over de mogelijkheden van proeflessen en losse programma's.

15.55 – 16.05 uur Circus Zanzara–The power of not knowing
Deze tweede voorstelling van Circus Zanzara brengt een korte romantische acrobatiek act waarin twee mensen op zoek zijn. Naar de ander of toch zichzelf? Een zoektocht met onzekerheid, verassing en liefde.

16.15 – 16.30 uur Dan LeFay
Dan LeFay (1965) is een bedrijfsspreker, mentalist en illusionist die zichzelf met een knipoog perceptueel manipulator noemt. Dan treedt de laatste jaren bijna uitsluitend op voor bedrijfsmatige bijeenkomsten en biedt daar de nodige humor, prikkels en verwondering om lange sessies op luchtige manier te verbinden.
Dan's illusies zijn altijd gericht op de doelgroep en het thema en zijn dus veel meer dan alleen knappe trucs. Hij gebruikt zijn handen en vooral zijn hoofd om mensen te laten ervaren dat de wereld om hun heen oneindig complex en interessant is. Dan LeFay presenteert het programma in het Atrium Den Haag en geeft ook een (interactieve) demonstratie van zijn magische kunsten!

16.35 – 16.50 uur Spektakel bij Circaso, de Circuswerkplaats van Den Haag

Meer informatie over alle acts in het Atrium Den Haag op zondag 4 september tijdens het UIT Festival is te vinden op https://www.haagsuitfestival.nl/programma/atrium-stadhuis.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

UIT Festival in het Atrium Den Haag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.