Tentoonstelling World Press Photo 2016




Tentoonstelling World Press Photo 2016

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van dinsdag 6 t/m zondag 25 september 2016 is de prestigieuze World Press Photo tentoonstelling gratis te zien samen met ‘The International Children’s Peace Prize’ van Stichting KidsRights in het Atrium Den Haag. Sinds 2016 dient deze gecombineerde tentoonstelling als opmaat voor een langdurige samenwerking waarbij World Press en KidsRights gezamenlijk projecten zullen ontwikkelen om kinderrechten onder de aandacht te brengen, zoals internationaal rondreizende thematische exposities, masterclasses en een kinderjury.
World Press 2016
Kom kijken naar de collectie van de 59ste World Press Photo wedstrijd. De foto’s zijn geselecteerd uit 82.951 foto’s gemaakt door 5.775 fotografen uit 128 verschillende landen. De tentoonstelling bevat indrukwekkende persfoto’s van 41 prijswinnaars uit 21 landen, in acht categorieën: De World Press Photo van het voorbije jaar is Hope for a New Life van Warren Richardson uit Australië.

Meer informatie is te vinden op www.worldpressphoto.org.

The International Children’s Peace Prize
Raak geïnspireerd door de foto’s en verhalen van de winnaars van de Internationale Kindervredesprijs. Op krachtige wijze wordt de urgentie van kinderrechten bij het publiek onder de aandacht gebracht. De Internationale Kindervredesprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een kinddat dapper strijd voor de verbetering van kinderrechten. De expositie toont onder andere foto’s en verhalen van winnaars als Nkosi Johnson, die opkwam voor de rechten van kinderen met hiv en aids, en Malala Yousafzai, die de Internationale Kindervredesprijs in 2013 won voor haar inzet om meisjes toegang tot onderwijs te bieden. Malala won vervolgens in 2014 de Nobelvredesprijs.

Meer informatie is te vinden op www.kidsright.nl en op www.kindervredesprijs.nl.
Nacht van de Dictatuur & Just Peace Festival
De tentoonstellingen maken onderdeel uit van het Just Peace Festival, dat van 21 t/m 25 september 2016 in Den Haag plaatsvindt, georganiseerd door de Gemeente Den Haag.
Voor meer informatie, ga naar www.justpeacethehague.com.

Daarnaast maakt de tentoonstelling deel uit van De Nacht van de Dictatuur op vrijdag 9 september 2016 van 20:00 tot 23:30 uur. Alleen deze avond kun je de tentoonstellingen komen bekijken in het donker met een speciaal hoofdlampje.
Voor meer informatie, ga naar www.nachtvandedictatuur.nl.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Tentoonstelling World Press Photo 2016
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.