Kathedraal festival




Kathedraal festival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kathedraal is een onafhankelijk muziekfestival met veelbelovende acts uit de Nederlandse underground-scene. Daarnaast is er kunst, lekker eten en een doe-markt. De ideale nazomerdag op een fantastische locatie: de Metaal Kathedraal in Utrecht.

De volgende acts staan op het programma:

Bird on the Wire
uit Amsterdam bracht in januari 2016 hun tweede album Elephanta uit, die zij zelf als DREAMKRAUT omschrijven: krautrock met een dromerige, melancholische sfeer. Denk Warpaint, PJ Harvey, Interpol of Velvet Underground.

Echo Movis
een jonge band met roots in Baarn en Soest. Debuutplaat Beautiful Glitch, waarmee de band ruim 20 shows met de Popronde speelde, kwam mei 2015 uit. De psychedelische popliedjes zullen goed tot hun recht komen in de zachte galm van de Metaal Kathedraal.

Frank Valenza
is de nieuwe band rondom Giuseppe Valenza, eerder bekend als zanger van de band Bodypolitics. Hij nam onlangs een nieuw album op in Kytopia, waarvan nog niets naar buiten is gebracht. De band zal een speciale set spelen, aangepast voor de zolder van de Metaal Kathedraal.

This Leo Sunrise (Utrecht)
bracht onlangs een nieuw album uit: Do Not Always See. Deze band gaat al meer dan tien jaar mee en wordt door kenners omschreven als het best bewaarde muzikale geheim van Utrecht.

Jellephant
onvervalste psychedelische rammelgalmshoegaze in de geest van The Brian Jonestown Massacre. Ze hebben ook onlangs een nieuw album uit die je hier kan beluisteren: https://bit.ly/29AlUZu

Will. O. Dear
van prachtige verstilde liedjes tot experimentele rock; het project Will O. Dear van Willem Waterschoot kan nog alle kanten op maar dat het heel erg mooi wordt staat al vast!


Naast muziek zijn er exposities van o.a. Paul Hoek, installaties, een doemarkt en lekker eten. Een goed recept voor de ideale nazomerdag op een fantastische locatie: Metaal Kathedraal in Utrecht.

Early bird (beperkt beschikbaar tot 1 juli): €10,00*
Voorverkoop: 12,50* (beperkt beschikbaar tot 1 september):
Vanaf 1 september & deur: 15,00*

Meer informatie vind je ook op ons Facebook event > https://www.facebook.com/events/108637032894416/
of op de Metaal Kathedraal website > https://www.metaalkathedraal.nl/events/kathedraal-festival/

 Bezoek www.metaalkathedraal.nl

Kathedraal festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.