Expo Sinti & Roma door de eeuwen heen




Expo Sinti & Roma door de eeuwen heen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De expositie van O Lungo Drom laat de geschiedenis zien van Sinti en Roma in Nederland, inde volksmond ook wel met het beladen woord aangeduid. Stichting O Lungo Drom(De Lange Weg, in het Romanes)beoogt een indruk te geven van de tradities, de vervolging en allerhande voorbeelden uit het leven van Sinti en Roma, zowel in woord als in beeld.

De geschiedenis en hedendaagse situatie van Sinti en Roma is voor veel mensen in Nederland onbekend. Als deze bevolkingsgroep al in het nieuws komt, is het meestal negatief of geromantiseerd. Een zwarte bladzijde vormt de Tweede Wereldoorlog met razzias, deportaties en concentratiekampen. Stichting O Lungo Drom vindt dat er ook aandacht moet zijn voor de rijkdom en variteit in cultuur van Sinti en Roma en over de actuele ontwikkelingen op gebied van wonen, werken en onderwijs.

De tentoonstelling is als een boek waar je door heen kunt lopen. In 34 panelen biedt de expositie kennis en informatie met unieke fotos en teksten. Het laat de lange weg zien, die Sinti en Roma in Nederland zijn gegaan.

 

Expo Sinti & Roma door de eeuwen heen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.