Kinderboekenparade


-advertentiepositie-



Kinderboekenparade

Voel je goed met een boek. Op zondag 18 september organiseert het Kinderboekenmuseum de Kinderboekenparade aan ’t IJ, een sprankelend kinderboekenfestival. De hele dag kun je terecht voor optredens bij diverse podia en een doorlopend workshopprogramma. Zowel binnen als buiten in de tuin van Tolhuistuin. Kom langs en vier het kinderboek! De Kinderboekenparade aan ’t IJ wordt om 11 uur spetterend geopend en duurt tot 17.00 uur.
Schrijvers en tekenaars
Tijdens de Kinderboekenparade geniet je van optredens door vele schrijvers en tekenaars. Zo trakteertTosca Menten samen met Dummie de Mummie op een muzikale en – hoe kan het anders – knotsgekke voorstelling en laat Jet Boeke zien hoe je Dikkie Dik tekent. Dichters lezen de mooiste poëzie voor en ook Kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten is van de partij. Vraag hem het hemd van het lijf! Natascha Stenvert laat in een vrolijke poppenkastvoorstelling zien hoe ze Kolletje tekent en Harmen van Straaten geeft een voorproefje van de betoverende voorstelling De kleine sneeuwman. Natuurlijk scoor je op de Kinderboekenparade aan ’t IJ de handtekeningen van je favorieten. Bijvoorbeeld vanGeronimo Stilton!
Workshops en meer
Je kunt op de Kinderboekenparade ook zelf aan de slag! Bijvoorbeeld bij een van de vele leuke en inspirerende workshops. Maak je eigen pop-up boek of knutsel-je-eigen-Muizenhuis met Studio Schaapman. Harry Potter-fan? Schuif dan aan bij de speciale workshop. De Verhalendame van het Kinderboekenmuseum brengt de mooiste verhalen tot leven en verder kun je tijdens de Kinderboekenparade aan ’t IJ de nieuwste eBooks en literaire apps uitproberen. Laat je schminken of ga op de foto met Kikker en Dikkie Dik. Voor al je leesvragen kun je terecht bij de Boekendokter; kom op consult voor een boek op recept.

 Bezoek www.2016jaarvanhetboek.nl

Kinderboekenparade
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.