1

'A Raisin in the Sun' in theater Zuidplein


-advertentiepositie-



'A Raisin in the Sun' in theater Zuidplein

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vorig theaterseizoen een succes, daarom nu in de herhaling. Geniet donderdag 29 of vrijdag 30 september 2016 van de Nederlandse bewerking van Broadway klassieker 'A Raisin in the Sun' in Theater Zuidplein. Met rollen voor onder andere Jetty Mathurin, Samora Bergtop en Mandela Wee Wee. 'A Raisin in the Sun' was de eerste voorstelling op Broadway met een volledig zwarte cast, een zwarte regisseur, geschreven door een zwarte vrouw (Lorraine Hansberry). Het universele verhaal gaat over een familie met weinig financiële middelen maar met vele verwachtingen en dromen. Indrukwekkend en vol herkenbare thema’s voor iedereen! Aanvang 20.00 uur.

Het verhaal
De familie Younger wacht met spanning op het geld van de levensverzekering van de overleden vader. Elk familielid droomt zich op de eigen manier weg uit de zwarte sloppenwijk van Chicago. Moeder Lena, zoon Walter en dochter Beneatha komen daarbij lijnrecht tegenover elkaar te staan…

Spel: Jetty Mathurin, Mandela Wee Wee, Samora Bergtop, Djamila Landbrug, Yamill Jones, Adam Kissequel en Yorick Zwart Regie: Teunkie van der Sluijs Vertaling: Esther Duysker.

De pers over 'A Raisin in the Sun'
“De familie Younger zijn mensen, met eigen dromen en gebreken. Mensen waarin iedereen zich kan herkennen. 'A Raisin in the Sun' bedient een groots, cultureel divers publiek. En dat gebeurt niet vaak genoeg in het Nederlands theater” – Theaterkrant ★★★★

Well Made Productions
Met theater, film en fotografie brengt Well Made Productions verhalen en beelden vanuit een ander en kleurrijker perspectief. 'A Raisin in the Sun' is de eerste productie van een drieluik waarin gekeken wordt naar de zwarte identiteit in het Westen en hoe deze zich door de jaren heen ontwikkelt.

De voorverkoopprijs is € 19,50. Kaarten zijn via www.theaterzuidplein.nl te koop.
Meer informatie is te vinden via www.theaterzuidplein.nl.

 Bezoek www.theaterzuidplein.nl

'A Raisin in the Sun' in theater Zuidplein
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.