1

Kerstwandeling en Kerstival 2016


-advertentiepositie-



Kerstwandeling en Kerstival 2016

» Let op: deze activiteit is voorbij «

KERSTWANDELING en KERSTIVAL 2016

Zondag 18 december is er weer de jaarlijkse Kerstwandeling, georganiseerd door het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein. Dit jaar is het de 10de editie

De start is tussen 11.00 en 12.00 u. bij het Raadhuis in Ravenstein. Daar kunt U ook de route ophalen. De wandeling is 10 km. en leidt naar kerken in de omgeving waar zangkoren kerstliederen ten gehore zullen brengen.

Als eerste leidt de route naar de St. Lambertuskerk in Huisseling, daar zingt het plaatselijke koor Cantara per Lui. Dan gaan de wandelaars naar Overlangel, alwaar het koor Forte Vicante uit Overlangel de wandelaar in kerstsfeer houdt. In de parochiezaal van Overlangel krijgen de lopers gratis warme chocolademelk en koffie aangeboden namens het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein. Van daaruit naar Neerloon, om samen te zingen met het koor Qua Druple uit Oss. Vervolgens gaat de route terug naar Ravenstein. In de St. Luciakerk, midden in het monumentale centrum, speelt het harmonieorkest van de Stadsharmonie O.B.K en zingen koren kerstliederen.

Voor de wandelaars die moe zijn (of geen zin meer hebben om verder te lopen) rijdt een buurtbus langs de route. De wandeling is gratis.
Als de wanderlaars weer in Ravenstein aankomen, is er voor het eerst een Kerstmarkt georganiseerd, het Kerstival.

KERSTIVAL
Deze vindt plaats rondom de pomp middenin het centrum. Er staan in kerstsfeer gehulde houten huisjes en tentjes opgesteld en de middenstand van Ravenstein presenteert hapjes, drankjes en hun kerstsurprises
Het KERSTIVAL start om 13.00 u. en eindigt 18.00 u

Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein
Sint Luciastraat 2
5371 AS Ravenstein
www.toerismeravenstein.nl
info@toerismeravenstein.nl
tel. 0486-411306

openingstijden vanaf 1 oktober 2016 t/m 31 maart 2017
za. en zo. van 12.00 - 16.00 uur

 Bezoek www.toerismeravenstein.nl

Kerstwandeling en Kerstival 2016
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.