Liedrecital "Muzikale Grootmachten"


-advertentiepositie-



Liedrecital "Muzikale Grootmachten"

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Liederen van Russische en Amerikaanse componisten door sopraan Marijke Groenendaal en pianist Jacob Engel.
Programma:
Modest Moessorgski "De Kinderkamer
Aaron Copland "Twelve Poems by Emily Dickinson"
Dimitri Sjostakovitsj "Vijf Satiren (of Beelden uit het Verleden)"
Charles Ives - selectie uit 114 Songs

De liederen in dit recital komen niet vaak voorbij in de gangbare concerten. Voor kenners is het een feestje om deze (weer) eens te kunnen beluisteren. Maar ook voor mensen die denken dat "het lied" moeilijk is om een avond bij te zitten, is het een erg mooie verzameling. De gedichten worden toegelicht, en de muziek is echt prachtig, dus ook publiek dat minder bekend is met liedkunst, zal zeker kunnen genieten.

We geven een kijkje in de ziel van componisten die hun tijd ver vooruit waren.
In "De Kinderkamer" beschrijft Moessorgski scenes uit een kinderleven, waarbij de muziek klinkt als de soundtrack van een tekenfilm, ongekend voor zijn tijd. De muziek van Copland sluit naadloos aan bij de poezie van Emily Dickinson, springerig en met onverwachte wendingen. De "Satiren", gedichten van Sacha Chorny, worden bij Sjostakovitsj bijtende, maar toch humorvolle sfeertekeningen van het leven in Rusland aan het begin van de 20e eeuw. Uit de liederen van Charles Ives, ten slotte, spreekt een grote liefde voor zijn vaderland, zijn jeugd, de natuur. De muziek, zijn tijd ver vooruit, inspireert componisten tot op de dag van vandaag.

Marijke Groenendaal en Jacob Engel vormen een liedduo sinds 2006. Net als de componisten en dichters in dit programma, zijn zij altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en niet-gebaande paden.
Kijk voor meer informatie op www.engelgroenendaal.nl

 Bezoek www.engelgroenendaal.nl

Liedrecital
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.