1

Landlopersdag


-advertentiepositie-



Landlopersdag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wie met het hele gezin een gezellig dagje uit wil tussen Kerst en Oud & Nieuw, kan
terecht op de Landlopersdag in en rond het Gevangenismuseum in Veenhuizen.
Het museum staat dan in het teken van de landlopers, bedelaars en wezen die ooit de oorspronkelijke bewoners van het armengesticht waren waarin nu het museum gevestigd is.

Bij aankomst begint de beleving direct; zodra men op de parkeerplaats uit de auto stapt, wordt men meegenomen in het verhaal. Overal lopen landlopers rond, bedelaars vragen een aalmoes, kinderen rennen rond en spelen overal tussendoor. Maar het kan ook gebeuren dat men wordt aangesproken door een dame van lichte zeden, of opzij moet springen voor een bedelaar die wordt achtervolgd door de veldwachter.

Er is van alles te zien en te beleven: ambachtelijke marktkramen, straatartiesten, oude kinderspelen en live muziek wisselen elkaar af en zorgen voor een authentieke sfeer. Bezoekers kunnen met eigen ogen zien hoe het er aan toe gaat in het dagelijks leven van de landlopers.

Bezoekers kunnen met een gids naar het voormalig hospitaalcomplex van Veenhuizen wandelen,
een rondrit in de Boevenbus maken, een bezoek brengen aan een voormalige gevangenis, een draaidemonstratie meemaken in de oude elektriciteitscentrale van Veenhuizen en nog veel meer.

 Bezoek www.gevangenismuseum.nl

Landlopersdag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.