1

Open huis planten- en dierenonderzoek Wageningen


-advertentiepositie-



Open huis planten- en dierenonderzoek Wageningen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tijdens het open huis van Wageningen University & Research krijg je een kijkje in de keuken van het plantenonderzoek en het dierenonderzoek, met onderzoekdemonstraties, rondleidingen, lezingen en een (Pokémon) puzzel.

De plantenonderzoekers houden open huis onder de vlag ‘Planten van de toekomst’. Het planten open huis wordt georganiseerd in samenwerking met het programma Groene Veredeling. Je mag een kijkje nemen in de veiligste bewaarplek van de planten van de toekomst: de genenbank van Wageningen University & Research. “Genen in de bank” zijn misschien wel de beste investering in planten van de toekomst. Genenbanken zijn namelijk de veilige bewaarplek van duizenden soorten zaden van onze voedselgewassen.

De dieronderzoekers organiseren de onder de vlag 'Wat weet jij over dieren?'. Hoe houden we onze dieren gezond en tevreden? En hoe doen we dat op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier? Je kunt de gedrags-test-ruimte voor honden bezoeken. Je kan zelf ontdekken hoe antibiotica werkt en hoe we het gebruik ervan kunnen verminderen in de veehouderij. Of doe mee met het evolutiespel waarin je leert hoe dieren zich aanpassen aan een steeds veranderende omgeving.

Bij het open huis van het planten- en dierenonderzoek kan je een Pokémon-puzzel doen. Wageningen Campus is namelijk een populaire Pokémon Go locatie, met onder ander pokéstops en een gym. Jeugdige en volwassen Pokémon Go spelers kunnen Pokémons komen scoren en tussen de demonstraties op zoek gaan naar een aantal ‘real life’ versies van de Pokémons uit het spel.

 Bezoek www.wur.nl

Open huis planten- en dierenonderzoek Wageningen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.