1

Toppianiste Luiza Borac op Aerwinkel




Toppianiste Luiza Borac op Aerwinkel

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De internationaal vermaarde pianiste Luiza Borac uit Roemenië is 2 oktober vanaf 14.00 uur te gast op Kasteel Aerwinkel in Posterholt. Ze verrast het publiek die middag met een fonkelend programma vol romantische pianomuziek. Bijzonder is dat ze onder meer alle twaalf etudes opus 25 van Chopin achter elkaar ten gehore brengt.

De organiserende Stichting Cultureel Aerwinkel is verheugd over haar komst. Luiza Borac is een uitstekend pianiste met een indrukwekkend cv. Ze studeerde af aan Enescu muziekschool voor getalenteerde kinderen, de Muziek Academie van Boekarest, en de Academie voor Muziek en Drama in Hannover.

Haar internationale doorbraak dateert van 1991, toen ze op het laatste moment inviel voor een collega tijdens het Schleswig-Holstein Musik Festival en uitzinnige recensies kreeg.

Concertgebouw Amsterdam

Borac verzorgde in de jaren die volgden met succes solo-optredens in de Carnegie Weill Hall, de Steinway Hall, de Cologne Philharmonie, Concertgebouw Amsterdam, de Radio Hall Hamburg en de Liederhalle Stuttgart.

Ook trad ze onder meer op tijdens festivals als het Aldeburgh Festival en het Schleswig-Holstein Musik Festival, het Chopin Festival, het Bohemian Music Festival, Braunschweiger Classix en het Young Artists International Festival Los Angeles.

12 etudes opus 25

Ze won belangrijke prijzen in Roemenië, Duitsland, Italië, Amerika en Noorwegen en bracht tientallen cd’s uit die goede recensies kregen in internationale kranten en tijdschriften. In 2009 werd ze opgenomen in de Steinway Wall of Fame.

Dat jaar bracht ze een cd uit met onder meer de 24 etudes van Chopin, waarvan ze de 12 van opus 25 ook in Posterholt zal spelen. Luiza Borac speelt deze achter elkaar, dat maakt dit optreden heel bijzonder. Volgens kenners zijn de etudes van Chopin enorm moeilijk om te spelen, daarom worden ze niet vaak achter elkaar uitgevoerd.

Op Kasteel Aerwinkel zal Luiza Borac behalve deze 12 etudes ook ‘Liebestraum’ van Liszt spelen, plus enkele bewerkingen die Liszt maakte van orkestrale werken van Rossini en Wagner.

Kaarten reserveren

Kaarten voor het concert van Luiza Borac, 2 oktober om 14.00 uur, kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar.

Reserveren is mogelijk via 06-21-92-47-02 (bij voorkeur bellen op werkdagen tussen 18.00 en 21.00 uur) of stuur een e-mail naar reserveren@cultureelaerwinkel.nl. Vermeld dan uw naam, woonplaats en het gewenste aantal kaarten voor volwassenen en jongeren.

Cultureel Aerwinkel

De organiserende Stichting Cultureel Aerwinkel biedt elk seizoen een gevarieerd muzikaal programma voor bezoekers uit Midden-Limburg. De stichting bestaat uit vrijwilligers die hun passie voor muziek graag met anderen delen.
Alle concerten vinden plaats op Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT, Posterholt. Meer informatie over de stichting en het concert van Luiza Borac is te vinden op www.cultureelaerwinkel.nl.

 Bezoek hermez.nl

Toppianiste Luiza Borac op Aerwinkel
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.