Museum Speelklok vernieuwt!




Museum Speelklok vernieuwt!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zing, speel, draai, dans, lach, hoor en bewonder vanaf 13 oktober het vernieuwde Museum Speelklok en stap met de hele familie een vrolijke en muzikale wereld van vervlogen tijden binnen. Overal om je heen hoor je magische muziekinstrumenten live spelen, van het kleinste speeldoosje tot het grootste draaiorgel.

Het Danspaleis
Vanaf 13 oktober ontluikt de vernieuwde en betoverende wereld met pompende kermisorgels en zingende vogeltjes. In het Danspaleis stap je de uitbundige entertainmentindustrie van eind 19e en begin 20e eeuw binnen. Een spiegelzaal met gedimde lichten, de bombastische muziek van de gigantische dansorgels en het geluid van kleine orkestjes in de vorm van orchestrions. Je hoort er de meest dansbare muziek van toen en nu. Een dansje wagen? Dat mag altijd!

Het Orgelplein
Op het ouderwets gezellige Orgelplein schuifel je al zingend langs de buikorgeltjes door naar het grotere werk, de flinke straatorgels met de meest kleurrijke fronten. Geef een draai aan het orgelwiel en luister naar de warme klanken die schallen over het plein.

Muzikale Tour
Een absolute aanrader is het volgen van de Muzikale Tour. Tijdens deze gratis rondleiding die ieder uur wordt aangeboden komen de instrumenten echt tot leven. Een vrolijke rondleider vertelt klinkende verhalen en je hoort de zelfspelende muziekinstrumenten de mooiste muziek spelen. Kijk voor meer informatie op: www.museumspeelklok.nl.

Familievoorstelling in herfstvakantie
In de herfstvakantie is Het sprookje van de Chinese Nachtegaal ook te bezoeken. Een muzikale familievoorstelling met een betoverend verhaal over een Chinese keizer en een nietig, klein vogeltje.
Tijdens deze muzikale bewerking van het 19e -eeuwse sprookje van Hans Christian Andersen spelen de magische muziekinstrumenten uit het museum uiteraard ook weer mee!

 Bezoek www.museumspeelklok.nl

Museum Speelklok vernieuwt!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.