1

Let it Bean




Let it Bean

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zondag 2 oktober kun je in Wageningen centrum op ontdekkingstocht. Een winkelpand in het centrum van de stad is speciaal voor deze dag omgetoverd tot “Taste-Lab”. Het is een ruimte waar je kan proeven, ontdekken en zien hoe wetenschap en voedsel elkaar ontmoeten. Zo kun je bijvoorbeeld boontjes proeven die op ‘’Mars’’ en op ‘’Aardse’’ bodem zijn gekweekt. Proeft jij het verschil?

Deze bijzondere bonen zijn het resultaat van een belangrijk onderzoek van Wieger Wamelink en Joep Frissel van Wageningen Environmental Research (Alterra). Zij hebben groenten gekweekt op door NASA nagemaakte Mars- en maanbodem. Dit onderzoek is belangrijk om ruimtemissies naar Mars te realiseren. Is het straks mogelijk als in 2026 een eerste bemanning naar Mars vertrekt om daar ook daadwerkelijk verschillende soorten groenten te gaan verbouwen? En wat hebben we daar eigenlijk nog meer voor nodig? Onderzoeker Joep Frissel zal deze dag alles vertellen over dit bijzondere onderzoek.

Hou je helemaal niet van boontjes? Er is gelukkig nog meer te proeven! Rijn IJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld geeft uitleg over moleculair koken. Bij deze bijzondere manier van koken wordt wetenschap gebruikt om optimale smaak te verkrijgen. Al ons voedsel is opgebouwd uit moleculen. Iedere molecuul heeft een bepaalde chemische eigenschap. Met kennis over deze eigenschappen kun je nieuwe eigenschappen van voeding ontdekken. Scheikunde en natuurkunde komen samen in de keuken en dat resulteert is hele bijzondere gerechten. Hoe dat smaakt kun je zelf in het Taste-Lab komen proeven!

Het Taste-Lab is een samenwerking tussen Rijn IJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld, Wageningen Environmental Research (Alterra), de gemeente en SOW (Stichting Ondernemersfonds Wageningen).

Naast het Taste-Lab is er deze zondag nog meer te beleven in het centrum. De winkels zijn geopend want het is deze zondag kook- en koopzondag. Deze dag staat dit jaar helemaal in het teken van bonen. Let it Bean! is de toepasselijke naam voor dit evenement. Het jaar 2016 is internationaal door de VN verkozen tot jaar van de peulvrucht. Peulvruchten zijn gezond, bijzonder voedzaam en relatief goedkoop. Daarnaast kunnen ze prima als vleesvervanger dienen. Toch worden ze nog weinig gegeten in Nederland. Hoog tijd dus om peulvruchten in het zonnetje te zetten en hun veelzijdigheid te belichten!

Tijdens het Let it Bean! evenement kan je zelf de veelzijdigheid van peulvruchten proeven. Tal van food en non-food producten met bonen in de hoofdrol staan samen in een grote overdekte tent op de Markt voor het gemeentehuis. Marokkaanse hapjes, soep, bonenburgers, linzenbrownies en poffertjes van bonenmeel: dit wordt een feest voor de smaakpapillen! In een speciale kindertent kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten gaan en bijvoorbeeld koksmutsen en bordjes beschilderen. Tevens zal er een schmink team aanwezig zijn van de Speelgoedbank Wageningen.

Op zondag 2 oktober kun je in Wageningen centrum op ontdekkingstocht. Een winkelpand in het centrum van de stad is speciaal voor deze dag omgetoverd tot “Taste-Lab”. Het is een ruimte waar je kan proeven, ontdekken en zien hoe wetenschap en voedsel elkaar ontmoeten. Zo kun je bijvoorbeeld boontjes proeven die op ‘’Mars’’ en op ‘’Aardse’’ bodem zijn gekweekt. Proeft jij het verschil?

Deze bijzondere bonen zijn het resultaat van een belangrijk onderzoek van Wieger Wamelink en Joep Frissel van Wageningen Environmental Research (Alterra). Zij hebben groenten gekweekt op door NASA nagemaakte Mars- en maanbodem. Dit onderzoek is belangrijk om ruimtemissies naar Mars te realiseren. Is het straks mogelijk als in 2026 een eerste bemanning naar Mars vertrekt om daar ook daadwerkelijk verschillende soorten groenten te gaan verbouwen? En wat hebben we daar eigenlijk nog meer voor nodig? Onderzoeker Joep Frissel zal deze dag alles vertellen over dit bijzondere onderzoek.

Hou je helemaal niet van boontjes? Er is gelukkig nog meer te proeven! Rijn IJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld geeft uitleg over moleculair koken. Bij deze bijzondere manier van koken wordt wetenschap gebruikt om optimale smaak te verkrijgen. Al ons voedsel is opgebouwd uit moleculen. Iedere molecuul heeft een bepaalde chemische eigenschap. Met kennis over deze eigenschappen kun je nieuwe eigenschappen van voeding ontdekken. Scheikunde en natuurkunde komen samen in de keuken en dat resulteert is hele bijzondere gerechten. Hoe dat smaakt kun je zelf in het Taste-Lab komen proeven!

Het Taste-Lab is een samenwerking tussen Rijn IJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld, Wageningen Environmental Research (Alterra), de gemeente en SOW (Stichting Ondernemersfonds Wageningen).

Naast het Taste-Lab is er deze zondag nog meer te beleven in het centrum. De winkels zijn geopend want het is deze zondag kook- en koopzondag. Deze dag staat dit jaar helemaal in het teken van bonen. Let it Bean! is de toepasselijke naam voor dit evenement. Het jaar 2016 is internationaal door de VN verkozen tot jaar van de peulvrucht. Peulvruchten zijn gezond, bijzonder voedzaam en relatief goedkoop. Daarnaast kunnen ze prima als vleesvervanger dienen. Toch worden ze nog weinig gegeten in Nederland. Hoog tijd dus om peulvruchten in het zonnetje te zetten en hun veelzijdigheid te belichten!

Tijdens het Let it Bean! evenement kan je zelf de veelzijdigheid van peulvruchten proeven. Tal van food en non-food producten met bonen in de hoofdrol staan samen in een grote overdekte tent op de Markt voor het gemeentehuis. Marokkaanse hapjes, soep, bonenburgers, linzenbrownies en poffertjes van bonenmeel: dit wordt een feest voor de smaakpapillen! In een speciale kindertent kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten gaan en bijvoorbeeld koksmutsen en bordjes beschilderen. Tevens zal er een schmink team aanwezig zijn van de Speelgoedbank Wageningen.




Op zondag 2 oktober kun je in Wageningen centrum op ontdekkingstocht. Een winkelpand in het centrum van de stad is speciaal voor deze dag omgetoverd tot “Taste-Lab”. Het is een ruimte waar je kan proeven, ontdekken en zien hoe wetenschap en voedsel elkaar ontmoeten. Zo kun je bijvoorbeeld boontjes proeven die op ‘’Mars’’ en op ‘’Aardse’’ bodem zijn gekweekt. Proeft jij het verschil?

Deze bijzondere bonen zijn het resultaat van een belangrijk onderzoek van Wieger Wamelink en Joep Frissel van Wageningen Environmental Research (Alterra). Zij hebben groenten gekweekt op door NASA nagemaakte Mars- en maanbodem. Dit onderzoek is belangrijk om ruimtemissies naar Mars te realiseren. Is het straks mogelijk als in 2026 een eerste bemanning naar Mars vertrekt om daar ook daadwerkelijk verschillende soorten groenten te gaan verbouwen? En wat hebben we daar eigenlijk nog meer voor nodig? Onderzoeker Joep Frissel zal deze dag alles vertellen over dit bijzondere onderzoek.

Hou je helemaal niet van boontjes? Er is gelukkig nog meer te proeven! Rijn IJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld geeft uitleg over moleculair koken. Bij deze bijzondere manier van koken wordt wetenschap gebruikt om optimale smaak te verkrijgen. Al ons voedsel is opgebouwd uit moleculen. Iedere molecuul heeft een bepaalde chemische eigenschap. Met kennis over deze eigenschappen kun je nieuwe eigenschappen van voeding ontdekken. Scheikunde en natuurkunde komen samen in de keuken en dat resulteert is hele bijzondere gerechten. Hoe dat smaakt kun je zelf in het Taste-Lab komen proeven!

Het Taste-Lab is een samenwerking tussen Rijn IJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld, Wageningen Environmental Research (Alterra), de gemeente en SOW (Stichting Ondernemersfonds Wageningen).

Naast het Taste-Lab is er deze zondag nog meer te beleven in het centrum. De winkels zijn geopend want het is deze zondag kook- en koopzondag. Deze dag staat dit jaar helemaal in het teken van bonen. Let it Bean! is de toepasselijke naam voor dit evenement. Het jaar 2016 is internationaal door de VN verkozen tot jaar van de peulvrucht. Peulvruchten zijn gezond, bijzonder voedzaam en relatief goedkoop. Daarnaast kunnen ze prima als vleesvervanger dienen. Toch worden ze nog weinig gegeten in Nederland. Hoog tijd dus om peulvruchten in het zonnetje te zetten en hun veelzijdigheid te belichten!

Tijdens het Let it Bean! evenement kan je zelf de veelzijdigheid van peulvruchten proeven. Tal van food en non-food producten met bonen in de hoofdrol staan samen in een grote overdekte tent op de Markt voor het gemeentehuis. Marokkaanse hapjes, soep, bonenburgers, linzenbrownies en poffertjes van bonenmeel: dit wordt een feest voor de smaakpapillen! In een speciale kindertent kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten gaan en bijvoorbeeld koksmutsen en bordjes beschilderen. Tevens zal er een schmink team aanwezig zijn van de Speelgoedbank Wageningen.




Op zondag 2 oktober kun je in Wageningen centrum op ontdekkingstocht. Een winkelpand in het centrum van de stad is speciaal voor deze dag omgetoverd tot “Taste-Lab”. Het is een ruimte waar je kan proeven, ontdekken en zien hoe wetenschap en voedsel elkaar ontmoeten. Zo kun je bijvoorbeeld boontjes proeven die op ‘’Mars’’ en op ‘’Aardse’’ bodem zijn gekweekt. Proeft jij het verschil?

Deze bijzondere bonen zijn het resultaat van een belangrijk onderzoek van Wieger Wamelink en Joep Frissel van Wageningen Environmental Research (Alterra). Zij hebben groenten gekweekt op door NASA nagemaakte Mars- en maanbodem. Dit onderzoek is belangrijk om ruimtemissies naar Mars te realiseren. Is het straks mogelijk als in 2026 een eerste bemanning naar Mars vertrekt om daar ook daadwerkelijk verschillende soorten groenten te gaan verbouwen? En wat hebben we daar eigenlijk nog meer voor nodig? Onderzoeker Joep Frissel zal deze dag alles vertellen over dit bijzondere onderzoek.

Hou je helemaal niet van boontjes? Er is gelukkig nog meer te proeven! Rijn IJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld geeft uitleg over moleculair koken. Bij deze bijzondere manier van koken wordt wetenschap gebruikt om optimale smaak te verkrijgen. Al ons voedsel is opgebouwd uit moleculen. Iedere molecuul heeft een bepaalde chemische eigenschap. Met kennis over deze eigenschappen kun je nieuwe eigenschappen van voeding ontdekken. Scheikunde en natuurkunde komen samen in de keuken en dat resulteert is hele bijzondere gerechten. Hoe dat smaakt kun je zelf in het Taste-Lab komen proeven!

Het Taste-Lab is een samenwerking tussen Rijn IJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld, Wageningen Environmental Research (Alterra), de gemeente en SOW (Stichting Ondernemersfonds Wageningen).

Naast het Taste-Lab is er deze zondag nog meer te beleven in het centrum. De winkels zijn geopend want het is deze zondag kook- en koopzondag. Deze dag staat dit jaar helemaal in het teken van bonen. Let it Bean! is de toepasselijke naam voor dit evenement. Het jaar 2016 is internationaal door de VN verkozen tot jaar van de peulvrucht. Peulvruchten zijn gezond, bijzonder voedzaam en relatief goedkoop. Daarnaast kunnen ze prima als vleesvervanger dienen. Toch worden ze nog weinig gegeten in Nederland. Hoog tijd dus om peulvruchten in het zonnetje te zetten en hun veelzijdigheid te belichten!

Tijdens het Let it Bean! evenement kan je zelf de veelzijdigheid van peulvruchten proeven. Tal van food en non-food producten met bonen in de hoofdrol staan samen in een grote overdekte tent op de Markt voor het gemeentehuis. Marokkaanse hapjes, soep, bonenburgers, linzenbrownies en poffertjes van bonenmeel: dit wordt een feest voor de smaakpapillen! In een speciale kindertent kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten gaan en bijvoorbeeld koksmutsen en bordjes beschilderen. Tevens zal er een schmink team aanwezig zijn van de Speelgoedbank Wageningen.



Op zondag 2 oktober kun je in Wageningen centrum op ontdekkingstocht. Een winkelpand in het centrum van de stad is speciaal voor deze dag omgetoverd tot “Taste-Lab”. Het is een ruimte waar je kan proeven, ontdekken en zien hoe wetenschap en voedsel elkaar ontmoeten. Zo kun je bijvoorbeeld boontjes proeven die op ‘’Mars’’ en op ‘’Aardse’’ bodem zijn gekweekt. Proeft jij het verschil?

Deze bijzondere bonen zijn het resultaat van een belangrijk onderzoek van Wieger Wamelink en Joep Frissel van Wageningen Environmental Research (Alterra). Zij hebben groenten gekweekt op door NASA nagemaakte Mars- en maanbodem. Dit onderzoek is belangrijk om ruimtemissies naar Mars te realiseren. Is het straks mogelijk als in 2026 een eerste bemanning naar Mars vertrekt om daar ook daadwerkelijk verschillende soorten groenten te gaan verbouwen? En wat hebben we daar eigenlijk nog meer voor nodig? Onderzoeker Joep Frissel zal deze dag alles vertellen over dit bijzondere onderzoek.

Hou je helemaal niet van boontjes? Er is gelukkig nog meer te proeven! Rijn IJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld geeft uitleg over moleculair koken. Bij deze bijzondere manier van koken wordt wetenschap gebruikt om optimale smaak te verkrijgen. Al ons voedsel is opgebouwd uit moleculen. Iedere molecuul heeft een bepaalde chemische eigenschap. Met kennis over deze eigenschappen kun je nieuwe eigenschappen van voeding ontdekken. Scheikunde en natuurkunde komen samen in de keuken en dat resulteert is hele bijzondere gerechten. Hoe dat smaakt kun je zelf in het Taste-Lab komen proeven!

Het Taste-Lab is een samenwerking tussen Rijn IJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld, Wageningen Environmental Research (Alterra), de gemeente en SOW (Stichting Ondernemersfonds Wageningen).

Naast het Taste-Lab is er deze zondag nog meer te beleven in het centrum. De winkels zijn geopend want het is deze zondag kook- en koopzondag. Deze dag staat dit jaar helemaal in het teken van bonen. Let it Bean! is de toepasselijke naam voor dit evenement. Het jaar 2016 is internationaal door de VN verkozen tot jaar van de peulvrucht. Peulvruchten zijn gezond, bijzonder voedzaam en relatief goedkoop. Daarnaast kunnen ze prima als vleesvervanger dienen. Toch worden ze nog weinig gegeten in Nederland. Hoog tijd dus om peulvruchten in het zonnetje te zetten en hun veelzijdigheid te belichten!

Tijdens het Let it Bean! evenement kan je zelf de veelzijdigheid van peulvruchten proeven. Tal van food en non-food producten met bonen in de hoofdrol staan samen in een grote overdekte tent op de Markt voor het gemeentehuis. Marokkaanse hapjes, soep, bonenburgers, linzenbrownies en poffertjes van bonenmeel: dit wordt een feest voor de smaakpapillen! In een speciale kindertent kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten gaan en bijvoorbeeld koksmutsen en bordjes beschilderen. Tevens zal er een schmink team aanwezig zijn van de Speelgoedbank Wageningen.

 Bezoek www.wageningencentrum.nl

Let it Bean
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.