Tentoonstelling Rechtvaardig onder de Volkeren


-advertentiepositie-



Tentoonstelling Rechtvaardig onder de Volkeren

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 3 tot en met 8 oktober is de tentoonstelling van de foto-documentaire “Rechtvaardig onder de Volkeren” in het Atrium Den Haag te zien. Deze tentoonsteling wordt georganiseerd door de Ambassade van Roemenië in Nederland ter gelegenheid van het voorzitterschap van Roemenië van de International Holocaust Remembrance Alliance.
De tentoonstelling vertelt de verhalen van Roemenen die door het Yad Vashem Instituut in Israël zijn geëerd met de onderscheiding “Rechtvaardig onder de Volkeren” als een teken van waardering voor hun bijdrage aan het redden van levens van Joodse landgenoten gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Een van de personen wier levensverhaal geportretteerd wordt is Constantin Karadja, een Roemeense diplomaat die in Den Haag geboren is in 1889 en die het leven van meer dan 51.000 Joden heeft gered.

De tentoonstelling is ontworpen door het “Elie Wiesel” Nationale Instituut voor het Onderzoek naar de Holocaust in Roemenië, met de steun van het United States Memorial Museum en de Yad Vashem Memorial.
Aanvullende informatie:

International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) is een intergouvermentele organisatie en het belangrijkste netwerk van politieke leiders en experts dat onderricht , herdenking en onderzoek met betrekking tot de Holocaust bevordert. Roemenië is voorzitter van de IHRA van Maart 2016 tot Maart 2017.
Meer informatie is te vinden op www.holocaustremembrance.com.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Tentoonstelling Rechtvaardig onder de Volkeren
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.