Kabouterpad Drents-Friese Wold


-advertentiepositie-



Kabouterpad Drents-Friese Wold

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Drents Friese Wold en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3

Wist je dat in het Drents-Friese Wold kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!

Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Ze zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...

Bij Buitencentrum Drents-Friese Wold van Staatsbosbeheer ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je ouders een route van 500 tot 1.500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen.

Kabouterweek in de herfstvakantie

Feest op het Kabouterpad bij Buitencentrum Drents-Friese Wold: het is weer Kabouterweek! In de herfstvakantie van 15 tot en met 30 oktober ligt er een schat op de route verstopt. Meld je aan met de boekknop, of kom gelijk naar het buitencentrum en speur mee!

  • Openingstijden: apr t/m okt en alle schoolvakanties ma t/m zo 10-17 uur, nov t/m mrt wo, za en zo 10-17 uur (gesloten op ma, di, do en vr), gesloten op 1e kerstdag (25 dec) en nieuwjaarsdag (1 jan)
  • Je kunt tot 16.00 uur starten met de wandeling
  • Prijs: inclusief pakje drinken en koek
  • Borg: € 10 (contant of met pin aan de balie)
  • Betalen: contant en pin, tijdens de Kabouterweek ook online boekbaar!

     Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Kabouterpad Drents-Friese Wold
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.