Muzikaal sprookje De Koning, de Vogel en de Fluit




Muzikaal sprookje De Koning, de Vogel en de Fluit

» Let op: deze activiteit is voorbij «

"Er leefde eens in een ver land een koning, die acht fluitspelers in dienst had, en een wijze vogel, Joachim. Veel geld had hij niet, maar toch werkten in zijn Koninklijke rekenkamer zoveel rekenaars, dat niemand ze ooit heeft kunnen tellen. Joachim kon prachtig fluit spelen."

Zo begint een muzikaal sprookje, uitgevoerd door blokfluitensemble Rosa Nova van Muziekschool Oost Groningen uit Winschoten o.l.v. Marianne Heeres. Net als bij het bekende "Peter en de wolf" vertelt een verteller het verhaal, de fluitspelers 'illustreren' het sprookje met toepasselijke muziek. Soms heel modern, soms eeuwenoud, af en toe heel serieus maar vaak ook ronduit grappig. Kinderen maar ook hun (groot)ouders herkennen sommige stukken direct, anderen zijn heel bijzonder bewerkt. U hoort en ziet instrumenten van piepklein (sopranino) tot manshoog (subbas) en na afloop kunt u ze ook even van dichtbij komen bekijken en er met de spelers over praten.

Gesponsord door de gemeente Veendam is de toegang gratis en de aanwezige jeugd krijgt bovendien gratis wat lekkers te eten en drinken. Locatie: grote zaal van Dorpshuis "De Wending", Zuidwending 199, 9644 XE Veendam. Datum: zondagmiddag 9 oktober 2016. Zaal open 14:30, aanvang 15:00 uur. Meer informatie: bel 06-51867045 of mail pma.joosten@gmail.com

 

Muzikaal sprookje De Koning, de Vogel en de Fluit
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.