1

The Big Draw Eelde




The Big Draw Eelde

» Let op: deze activiteit is voorbij «

The Big Draw is het jaarlijkse evenement van de in Engeland opgerichte Campaign for Drawing. Het doel ervan is om zoveel mogelijk mensen te laten tekenen. Vorig jaar werd dit tekenevenement voor het eerst in Eelde gehouden, waarbij er tekenactiviteiten werden georganiseerd in en rondom scholen, dorpshuizen, musea en andere openbare plekken. Dit was een groot succes en dit jaar wordt het daarom opnieuw georganiseerd. Op 8 oktober start The Big Draw Eelde.

Communityfestival

The Big Draw Eelde komt tot stand met de hulp van bedrijven, particulieren en publieke organisaties. Tijdens dit communityfestival werkt Museum De Buitenplaats samen met diverse organisaties in Eelde, zoals de lokale ondernemers.

Workshops

In Museum De Buitenplaats kunnen bezoekers aan verschillende workshops deelnemen. Zo is er een workshop zendoodles maken. Dit zijn kleine tekeningen die bestaan uit creatieve en intuïtieve patronen. Het tekenen van zendoodles geeft rust en concentratie. Er komt ook een workshop 3D-tekenen. Tijdens deze workshop gebruiken de bezoekers geen papier of tekengerei. Wat er wel gebruikt wordt, blijft nog een verassing...

Natuurlijk zijn er tijdens The Big Draw nog veel meer activiteiten te doen. Voor kinderen en voor tieners, voor ouders en voor grootouders; Jong en oud zijn van harte uitgenodigd om mee te komen tekenen! Houd de website van Museum De Buitenplaats in de gaten voor meer informatie.

The Campaign for Drawing is een internationaal evenement dat tekenen promoot als middel voor educatie en participatie binnen musea, het onderwijs en andere publieke en openbare locaties. Het doel van de campagne? Zoveel mogelijk mensen laten tekenen! Want door te tekenen leren mensen beter te kijken, ontdekken en ervaren. The Big Draw Eelde wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe.

 Bezoek www.museumdebuitenplaats.nl

The Big Draw Eelde
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.