1

Opening Nagekomen Oorlogsberichten




Opening Nagekomen Oorlogsberichten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zondag 16 okt. opening tentoonstelling Nagekomen Oorlogsberichten op het Kunstfort Dit najaar presenteert het Kunstfort bij Vijfhuizen de tentoonstelling Nagekomen Oorlogsberichten van de Haarlemse kunstenaar Luuk Wilmering (1957). Aan de hand van onderzoek en documentatie reconstrueert Wilmering het militaire verleden van zijn vader, die zowel in het Haarlemse verzet als in Nederlands-Indi actief was.

In 2015 startte Luuk Wilmering een onderzoek naar de militaire geschiedenis van zijn vader. Hij raadpleegde diverse archieven, bezocht oorlogsmusea, speurde naar militaire verslagen en sprak hoogbejaarde oud-Indigangers. De fotos die hij nam in de musea, tezamen met gevonden documenten en eigen herinneringen, vormen de installatie Nagekomen Oorlogsberichten. De speculatieve tentoonstelling onthult een zeer persoonlijke geschiedenis, en spreekt tegelijkertijd gedeelde herinneringen en ervaringen van veteranenkinderen aan.

Nagekomen Oorlogsberichten wordt zondag 16 oktober geopendin aanwezigheid van de kunstenaar. Iedereen is welkom vanaf 15:00 uur.

Op zondag 20 november vindt op het fortterrein een lezingenmiddag plaats met Paul Jan Nelissen (scenarioschrijver) en Luuk Wilmering.

 Bezoek www.kunstfort.nl

Opening Nagekomen Oorlogsberichten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.