Kerstmarkt Bochum


-advertentiepositie-



Kerstmarkt Bochum

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wie al eens op de kerstmarkt in Bochum geweest is zal zich misschien de vliegende kerstman nog herinneren. Bij dit spektakel vliegt de kerstman door zijn rendieren getrokken over een afstand van 125 meter en 33 meter hoogte door de lucht, toegezongen door de kinderen die vanaf de grond staan te kijken. Het is een spectaculaire act dat wordt uitgevoerd door de artiestenfamilie van Falko Traber. Een absolute aanrader! De vliegende kerstman is dagelijks te bewonderen om 17:00 en 19:00 uur.

Verder biedt de kerstmarkt in Bochum ruim 180 sfeervolle stalletjes met een grote diversiteit aan koopwaar. Het is zo gek niet te bedenken of het is er: kleurrijke kerstballen, handgemaakte kaarsen, zingende sneeuwpoppen, wollen handschoenen en mutsen, speelgoed en noem maar op. Bij elke kraam is weer iets aparts te ontdekken en je vindt hier vast en zeker een origineel kerstcadeau. Geniet tussendoor ook van een dampend glas Glühwein en andere winterse lekkernijen.

Rond de Pauluskirche vindt een middeleeuwse kerstmarkt plaats. Vanaf het moment dat je deze kerstmarkt inloopt komen de Middeleeuwen tot leven, maar dan in kerstsfeer compleet met fakkels, olielampen en de geur van vers gebakken brood. Je ziet er ambachtslieden aan het werk zoals naaisters, mandenvlechters, glasblazers en muzikanten met een doedelzak of trommel. Proef van de middeleeuwse keuken en geniet van geroosterde kastanjes, hete kruidenwijn en gegrilde kip aan de spies.

Op de kerstmarkt in Bochum stijgt de plezier naar grote hoogtes tijdens een ritje in het immens hoge reuzenrad. Leuk voor jong en oud met prachtig uitzicht over de omgeving. De Bochumer kerstmarkt heeft alle ingrediënten voor een geslaagd weekendje weg met het hele gezin!

 Bezoek kerstmarkten.nl

Kerstmarkt Bochum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.