Historisch Schouwspel Den Ham (OV)


-advertentiepositie-



Historisch Schouwspel Den Ham (OV)

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Historisch Schouwspel Den Ham
Zaterdag 10 december 2016: “Hammenaren op ’t Hazepad”

De voorbereidingen voor het jaarlijks historisch schouwspel zijn in volle gang. Op 10 december 2016 is het dan zover, dan zal het thema “ Hammenaren op ’t Hazepad” gespeeld worden. Het speelt zich af in de jaren 1826-1830. Het is de tijd waarin veel gesmokkeld werd en waarbij de commiezen proberen de smokkelaars op te sporen en te berechten. Ook waren er in die tijd veel roversbenden en was het een armoedige tijd, nagespeeld door bedelaars en een huttenkolonie. De gevolgen van de overgang van de paapse leer naar de “nije” leer zijn in die jaren ook in den Ham nog merkbaar.
Tijdens het schouwspel is er een wintermarkt georganiseerd met vele kramen die hun handelswaar aanbieden. Ook voor de kinderen is er van alles te zien en te beleven. Ook vele oude ambachten zullen er te zien zijn, o.a. timmerman, potgieter, slager, hoefsmid, bakker en bierbrouwer.
Alle spelers, ruim 200 ! , lopen in authentieke kleding die past in die tijd. Het schouwspel wordt ondersteund door meerdere muziekgroepen, die zowel op straat als in de kerk optredens verzorgen. Het Hammer schouwspel speelt zich af in het centrum van Den Ham rondom de Brink, waar ook de ganzenhoedster met haar ganzen rondloopt. Het schouwspel begint om 13.00 met een opkomst vanaf de Grotestraat met het zingen van het schouwspellied onder de Hammertoren en eindigt op dezelfde locatie om 20.00 uur.
Er is ruim parkeergelegenheid op loopafstand van het centrum Den Ham. Bij de ingangspoorten wordt een bijdrage van 5 euro p.p. gevraagd. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

 Bezoek www.levendverleden.nl

Historisch Schouwspel Den Ham (OV)
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.