Tentoonstelling Nederland aan tafel


-advertentiepositie-



Tentoonstelling Nederland aan tafel

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 28 november t/m 15 december 2016 is de tentoonstelling Nederland aan tafel te zien van het Voedingscentrum in het Atrium Den Haag.

In de tentoonstelling 'Nederland aan tafel' worden twintig gezinnen uit verschillende landen geportretteerd met hun gemiddelde voedselconsumptie voor één week. Fotograaf Peter Menzel (bekroond met twee World Press Photo Awards) en journalist Faith D’Aluisio reisden de hele wereld over voor hun boek 'Hungry Planet: What the World Eats', om vast te leggen wat mensen in een week eten en hoeveel ze daaraan uitgeven. Op uitnodiging van het Voedingscentrum kwam het paar naar Nederland en bracht middels drie foto’s van Nederlandse gezinnen onze eetcultuur in beeld.
Het Voedingscentrum liet de drie Nederlandse gezinnen portretteren ter gelegenheid van 75 jaar voedingsvoorlichting in Nederland. De tentoonstelling bevat ook 17 andere familieportretten van over de hele wereld, wat de Nederlandse portretten in een internationaal perspectief plaatst. De foto's tonen de diversiteit, maar ook overeenkomsten. De fototentoonstelling maakt zichtbaar dat wat we eten sterk wordt beïnvloed door onze omgeving en cultuur.

Het Voedingscentrum
Het Voedingscentrum informeert consumenten over – en stimuleert hen tot een gezonde en meer duurzame voedselkeuze. Het Voedingscentrum is de autoriteit die consumenten wetenschappelijke onderbouwde en onafhankelijke informatie biedt over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze. Onze informatie is gebaseerd op wetenschappelijk consensus. Het Voedingscentrum wordt volledig gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Economische Zaken.

Hungry Planet project
Fotograaf Peter Menzel en journalist Faith D’Aluisio zijn voor het project 'Hungry Planet: What the World Eats' de hele wereld over gereisd om vast te leggen wat mensen in een week eten en hoeveel ze daaraan uitgeven. Ze portretteerden 42 gezinnen uit 29 landen. Het project geeft op een indrukwekkende manier inzicht in de culturele verschillen in eetgewoonten.

Meer informatie is te vinden op www.voedingscentrum.nl.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Tentoonstelling Nederland aan tafel
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.