Craigie Horsfield: How the World Occurs




Craigie Horsfield: How the World Occurs

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Na exposities in Tate Modern (Londen), Kunsthalle (Basel) en het Jeu de Paume (Parijs), en participaties in Documenta X en XI en Whitney Biennial, presenteert het Centraal Museum de omvangrijke solotentoonstelling van de hedendaagse kunstenaar Craigie Horsfield. Horsfield is medeverantwoordelijk voor de herpositionering van de fotografie als hedendaagse kunstvorm. De tentoonstelling toont fotografische kunstwerken in diverse technieken, zoals wandtapijt en fresco. Centrale thema is 'relaties', zoals de relatie tussen jezelf en de wereld.

In Horsfields werk speelt het begrip 'relaties' een centrale rol: de verbinding tussen mensen, de relatie tussen jezelf en de wereld, maar ook hoe de geschiedenis je leven bepaalt en hoe je zelf ook weer deel uitmaakt van die geschiedenis. Met ruim veertig aangrijpende kunstwerken krijg je in de tentoonstelling de ruimte om na te denken over jouw relatie tot de wereld om je heen en de wijze waarop deze relatie jouw kijk op de wereld kleurt. Horsfield zet daartoe grote wandtapijten, panelen en fresco’s naar zijn hand met behulp van aangrijpende beelden van o.a. mensenmassa's en landschappen. De wijze waarop hij deze materialen en processen als fresco inzet om een beeld te reproduceren, is uniek in de wereld.

Ook is er een zesurig geluidskunstwerk door de hele tentoonstelling te horen dat Horsfield met sound artist Reinier Rietveld heeft gemaakt van stemmen en gevonden geluiden. Tevens verschijnt er een speciale gratis publieksgids geschreven door schrijver en dichter Mischa Andriessen met daarin kijk- en verdiepingstips.

 Bezoek centraalmuseum.nl

Craigie Horsfield: How the World Occurs
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.