1

Expositie in het Beaufort




Expositie in het Beaufort

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 30 oktober tot en met 20 februari 2016 zal in “Het Beaufort” in Markelo een expositie worden gehouden met werken van Beeldhouwer Dolf Bierhuizen -Keramiste Louise Bierhuizen en Fotograaf Henk Zomer

Dolf heeft zijn passie voor beeldhouwen pas op latere leeftijd ontdekt na 42 jaar slagerij. Hij is in 2002 begonnen met beeldhouwen in steen, maar al gauw won zijn liefde voor hout het en nu legt hij zich toe op houten beelden.
Na zijn verhuizing naar Borculo leerde hij van Geert Lebbink vooral anders kijken naar alles om zich heen.
Een beeld van Dolf ontstaat niet gedurende het beeldhouwproces, maar juist daarvóór door goed naar het hout te kijken en er in te kruipen.
Zijn grote voorbeelden zijn Henri Moore met zijn grote liggende beelden en Alberto Giacometti met zijn lange smalle beelden.
Van beide stijlen zijn in deze expositie beelden te zien, maar ook in hun beeldentuin in Borculo.
Louise is eerst begonnen met schilderen, maar in 2005, na hun verhuizing naar de Achterhoek is zij met klei gaan experimenteren. Zij nam les bij Jozef Kemperman, die haar o.m. met de techniek voor ruimte en afmeting leerde om ook grotere beelden te maken die in de tuin kunnen staan.
Zij blijft bezig met het zoeken naar verrassende vormen en werkt zowel figuratief als abstract.
Het werk wordt afgewerkt met glazuren, oxides en pigmenten.
Ook de beelden en beeldjes van Louise zijn in deze expositie te zien, en in hun gezamenlijke beeldentuin in Borculo.
Henk was tijdens zijn technische studie al bezig met fotowerk en won bij een fotowedstrijd een encyclopedie voor fotografie en cinematografie.
Bij Philips werkte hij aan camera's voor kleuren televisie en voor Röntgen onderzoek. Deze periode werd onderbroken door een periode in Kameroen, waar hij betrokken was bij de oprichting van een technische school, waarna activiteiten op het terrein van ontwikkelingssamenwerking volgden.
Hierdoor kwam hij in vele landen, maar pas na zijn pensionering werd fotograferen echt zijn hobby die zich richtte op diverse thema's zoals vervoer, straathandel, het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden, natuurparken, dieren, maar ook abstracte foto's van het type dat de vraag oproept:”wat zie ik eigenlijk?”

De expositie zal zijn geopend op zondag 30 oktober 2016, zaterdag 5 november, zaterdag 12 en zondag 13 november, zaterdag 19 en zondag 20 november, zaterdag 26 november en zaterdag 3 december telkens van 14.00 tot 16.30 uur. Voorts is de expositie nog te zien tot 20 februari 2017 tijdens andere activiteiten in Het Beaufort, Burg. De Beaufortplein 1, 7475 AG Markelo. De expositie kan ook op afspraak worden bezocht via een afspraak op beheer@hetbeaufort.nl.

 Bezoek www.hetbeaufort.nl

Expositie in het Beaufort
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.