1

Winterland Hasselt




Winterland Hasselt

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De kerstmarkt van Winterland Hasselt wordt dit jaar opnieuw uitgebreid. Met ruim 80 deelnemers uit 11 verschillende landen groeit de kerstmarkt naar de grootste van de regio. Er staan dit jaar weer veel handwerkers met producten uit eigen regio. Ook zullen er diverse ambachtslieden aanwezig zijn die ter plekke originele kerstcadeautjes maken. Alleen een bezoek aan de Hasseltse kerstmarkt is al meer dan de moeite waard. De combinatie met het ruime aanbod aan attracties en drank- en eetgelegenheden maakt een bezoek aan Winterland Hasselt compleet.

Hasselt in ’t Wit
Gezellige winkelstraten, sfeervolle restaurantjes en winterse terrasjes. In de kerst- en eindejaarsperiode is het extra gezellig shoppen in Hasselt. Om dit extra in de verf te zetten rolt het stadsbestuur het winterconcept Hasselt in ‘t Wit uit in het commerciële centrum. Sfeervolle verlichting in de stadskern, de 200 met LED verlichte bomen langs de Groene Boulevard, aankleding, acts en muziek dragen bij tot een extra kerstbeleving tijdens de shoppingmomenten. Handelaars en horeca beklemtonen de witte kleur in hun etalages en zaken. Een uniek sneeuwmachine rijdt rond en stopt op geschikte plaatsen om het verzamelde publiek te trakteren op sneeuwbuien. Het jenevertrammetje zal heen- en weer rijden tussen Winterland en het stadscentrum om bezoekers te laten kennismaken aan het rijkelijk gevarieerd en commercieel aanbod van handelszaken en horeca.

Het Kolonel Dusartplein wordt gehuld in een schitterende winterse decoratie met midden op de ijspiste een enorme kerstboom vol met lampjes en reuze grote kerstballen. Eyecatcher zal ongetwijfeld de grootste verlichte kerstbal van de BeNeLux zijn: die meet maar liefst 7 meter in doorsnede en je kan er doorheen wandelen! Daarnaast staat er op het Kolonel Dusartplein een levensgrote kerststal en worden alle attracties in kerststijl aangekleed en verlicht.

 Bezoek www.winterland.be

Winterland Hasselt
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.