1

Kerstmarkt Brugge




Kerstmarkt Brugge

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Brugge heeft een unieke en fantastische kerstmarkt. Uiteraard zijn er tal van unieke kraampjes met de leukste kerstcadeautjes, kerstartikelen en handgemaakte spullen. Overal rond je kan je smullen van overheerlijke hapjes in de talrijke eet- en drinkkraampjes. Heerlijk om rond te kuieren met een dampende kop chocolademelk. Aan gezelligheid hier geen gebrek!

Wat de kerstmarkt van Brugge extra leuk maakt is de grote, verlichte schaatsbaan, waar zowel jong en oud zich volledig kan uitleven. Deze bevindt zich centraal op de Grote Markt, waar het Belfort op de achtergrond staat te pronken. Verder vormen de prachtige historische huizen, met hun vele lichtjes en versieringen, een magisch decor.

Er zijn twee kerstmarkten in Brugge. De belangrijkste bevindt zich op de Grote Markt, waar tientallen houten kerststalletjes staan met broodjes worst en allerlei winterse artikelen. Een tweede kerstmarkt bevindt zich enkele honderden meters verderop: op het Simon Stevinplein. Tussen de versierde bomen staan twee rijen met kraampjes opgesteld en kan je de kerststal bewonderen. Naast de kraampjes van de kerstmarkt kan je hier ook terecht om de winkels te bezoeken aangezien het Simon Stevinplein bekend staat als de drukste winkelstraat van Brugge.

 Bezoek www.kerstmarkt.com

Kerstmarkt Brugge
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.