Feest van Licht


-advertentiepositie-



Feest van Licht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het hele museumpark ademt deze periode kerst. Kilometers lichtjes leiden je door het park heen. Meteen al bij de entree brandt er een vuurtje, en word je in Parkcafé Boom al ondergedompeld in de kerstsfeer.
In het binnenmuseum is de traditionele kerststallententoonstelling, met prachtige groepen uit onder meer Zuid-Amerika, daar waar kerstmis ook ‘kermis’ is. Daarnaast is er een sfeervolle zaal met bewegende en lichtgevende onderdelen van kermisattracties in miniatuur. Deze miniatuur-kermis geeft een nostalgisch beeld van kermis in Nijmegen. Een ware attractie van 10 meter lang! Komt dat zien!
Het buitenmuseum maakt het Zuid-Amerikaanse kerstgevoel compleet. Met kleurrijke lichtobjecten, een kleine dorpskermis met een minitheater, een grote kerststal met dieren, prachtig verlichte gebouwen, optredens, onze traditionele lampionnenoptocht en vele ‘kijkkasten’: huisjes waarin kunstenaars exposeren en waarin bekende Nederlanders hun favoriete kerststal tentoonstellen.
De lichtroute voert je vanzelf van het gezellige Parkcafé Boom via het sfeervolle binnenmuseum en de dorpskermis bij de Karavanserai naar de versierde Romeinse straat in Jeruzalem. Daar brandt in de authentieke Romeinse Herberg het haardvuur en kunnen kinderen in het Griekse huis er tegenover heerlijk knutselen.

Kerststallententoonstelling
In het binnenmuseum zie je kleurrijke kerstgroepen uit landen zoals Peru, Brazilië, Ecuador, El Salvador, Chili en Mexico. Uit Azië zie je exotische kerstgroepen uit Thailand, Indonesië, Filipijnen en China. Kerststallen zijn ondenkbaar zonder dieren. Afhankelijk van de herkomst van de stallen zie je andere diersoorten rondom de kribbe, van de traditionele os en ezel tot olifanten, waterbuffels, lama’s en alpaca’s.

 Bezoek www.feestvanlicht.nl

Feest van Licht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.