Kerstmarkt in Luik


-advertentiepositie-



Kerstmarkt in Luik

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Gedurende vijf weken is Luik in de ban van kerst en herrijst een kerstdorp in het centrum van Luik. Hier vind je de oudste en een van de grootste kerstmarkten van België!

Wat de kerstmarkt van Luik anders maakt dan andere kerstmarkten is dat er een waar kerstdorp wordt nagemaakt. Dit dorp bestaat uit talrijke chalets, kronkelige straatjes, een dorpsraad en haar eigen inwoners! Het kerstdorp heeft zelfs zijn eigen postkantoor met speciale kerstkaarten en kerstdorp postzegels.

In de meer dan 150 kerstkraampjes vind je traditionele kerstartikelen die je nergens anders kunt kopen. Zoals glazen kerstballen die nog met de hand worden beschilderd, prachtige kerstbeeldjes en sieraden en warme, ambachtelijke winterkleding. Je kunt proeven van talrijke lekkernijen als chocolade, peperkoek en zelfs oesters. Extra lekker wanneer je het combineert met een speciaal kerstbiertje. Wat je ook zoekt: op de kerstmarkt van Luik vind je het!

Actievelingen kunnen hun energie kwijt op de ijsbaan bij de kathedraal.

De sfeer op de kerstmarkt van Luik is uniek. Niet voor niets vinden twee miljoen mensen jaarlijks hun weg naar Luik. Er is zoveel te zien en te doen dat je niet weet waar eerst te beginnen!

 Bezoek www.villagedenoel.be

Kerstmarkt in Luik
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.